Възложено е изработването на Подробен устройствен план-парцеларен план /ПУП-ПП/ за

...
Възложено е изработването на Подробен устройствен план-парцеларен план /ПУП-ПП/ за
Коментари Харесай

МРРБ възложи изготвянето на проект за Подробен устройствен план за лот 3.2 на АМ "Струма"

Възложено е изработването на Подробен организационен план-парцеларен проект /ПУП-ПП/ за построяването на лот 3.2 на автомагистрала "Струма " сред Крупник и Кресна, оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/.

Със заповед на Министерство на регионалното развитие, Агенция "Пътна инфраструктура " би трябвало да изготви плана, нужен за сектора, преминаващ през Кресненското дефиле. Заповедта включва изработването на план на ПУП-ПП за строителството на общо 24 км от лявото платно на автомагистралата, в посока София, както и обходен път на град Кресна, който е част от дясното платно на автомагистралата - в посока Кулата. Обходното трасе е с дължина към 5 км.

Проектът на Подробен устройствен план ще се изготви съгласно настоящата нормативна уредба, след одобрено от Министерство на регионалното развитие задание. След привършване на процедурата, съгласно условията на Закона за устройството на територията, планът ще бъде импортиран за разглеждане от Националния експертен съвет по устройство на територията и районна политика. Проектът е от извънредно значение с оглед построяването на автомагистрала "Струма ", която ще поеме директния трафик по интернационалния кулоар Ориент/Източно-Средиземноморски в рамките на страната ни. С решение на Министерския съвет от 2013 година обектът е избран за народен и от национално значение.
Висшият експертен екологичен съвет (ВЕЕС) при Министерството на околната среда и водите утвърди реализирането на капиталовото предложение за създаване на трасето на Лот 3.2 от Автомагистрала "Струма " по така наречен Източен вид Г10.50.

Приблизителната стойност на целия план е към 1,2 милиарда лева и включва строителство, контрол, отчуждения и други Проектът планува делене на двете платна. Лявото платно Кулата - София се намира на няколко километра източно от дефилето, минава източно край Симитли, пресича пътя за Банско, минава сред Полето и Брежани, западно от Мечкул, пресича пътя Стара Кресна - Ощава източно от Стара Кресна. След това продължава западно от Влахи и се спуска след Кресна, западно от път Е-79.

Дясното платно София -Кулата употребява пътя през дефилето с дребни усъвършенствания и габарит 10.5 м с две ленти и планова скорост 80 км/час, и продължава по новия обходен път на Кресна. Километър преди края на лот 3.2 лявото и дясното платно се събират в магистрален габарит Г29 - две платна с по две ленти в посока, и се включва в лот 3.3 - сред Кресна и Сандански, който сега се построява.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР