Възходящата популярност на уелнес движението увеличи интереса към това как

...
Възходящата популярност на уелнес движението увеличи интереса към това как
Коментари Харесай

Сухи в жегата

Възходящата известност на уелнес придвижването усили интереса към това по какъв начин действа всеки сантиметър от кожата ни и съответната грижа за нея. А подмишниците са една от значимите елементи, върху които неизбежно се концентрираме. Какво повече можем да кажем за тях и дали вярната грижа включва още повече артикули и стъпки от тези, които познаваме? Дискомфорт без сезон Едва ли има човек, който да не е наясно, че за елементарното изпотяване сезон няма. Не е нужно да чакаме наближаването на лятото, с цел да се замислим по какъв начин да контролираме този причиняващ лек или по-сериозен дискомфорт развой в организма. Изобщо грижата за зоната на подмишниците е целогодишна и не е наложително причина за нея да бъде изпотяването, което в действителност е обикновено и даже здравословно. По този метод тялото контролира температурата си и се защищава от прегряване.Ендокринолозите припомнят, че активността на потните жлези се управлява от нервната и от хормоналната система. Жлезите реагират на стрес, боязън, както и на по-голямо от нормалното количество алкохол. Така че изпотяването зависи от доста фактори отвън температурата на околната среда, в това число физическата ни кондиция, психическото ни положение и други Прекомерното изпотяване, положение, известно като хиперхидроза, може да има генетична основа или да бъде породено от затлъстяване, заболяване на щитовидната жлеза, множествена склероза или болест на Паркинсон.Дотук със сериозните причинители на изпотяването. Идва ред на по-прозаичните. Да стартираме с кожния микробиом, чието поддържане в баланс е наша грижа, също като на микробиома на стомашно-чревния тракт. Самата пот е без аромат. „ Благовонията “ в действителност са композиция от бактерии (коринебактерии – corynebacterium), пот и себум. И тук идва тематиката за ежедневната грижа за сензитивната кожа на подмишниците – разчистване, хидратиране, отбрана с дезодоранти и антиперспиранти, ексфолиране.

Веднъж на ден (освен в случай че не сте спортист) Подмишниците са населявани от микроорганизми, предпочитащи влажна среда, и главната грижа е ориентирана към поддържането им в баланс благодарение на постоянна хигиена. Колкото хора, толкоз и типове кожи. Затова отговорът на въпроса по какъв брой пъти дневно да се измиваме, не е еднопосочен. Това зависи от самата кожа и от чувствителността ѝ. Но прекаляването крие риск от заличаване на липидния ѝ пласт, основан от отделения себум. Това прави кожата по-суха и податлива на разнообразни болести. Затова измиване един път дневно се приема за задоволително. Освен в случай че не сте състезател или прекомерно взискателни, или употребявате специфични артикули за тяло, регулиращи pH на кожата ви.

Мигновено хидратиране По образеца на грижата за кожата на лицето, където след измиване нанасяте хидратиращ артикул, следва да вършиме същото за кожата на подмишниците. Особено след душ или след бръснене мигновената хидратация е решаваща за облекчение на дразненето и обривите.

Редовно ексфолиране Освен че кожата на подмишниците може да бъде сензитивна и раздразнена, върху нея елементарно се натрупват мъртви кафези. Отново следва същото като при грижата за лице – отстраняването им благодарение на пилинг. За предпочитане е да употребявате нежни ексфолиращи пудри, които се разтварят с вода. Но не го правете върху раздразнена кожа. Може да употребявате единствено ексфолиращи ръкавици, с които просто да измивате подмишниците си. Ефективен е и почистващ артикул с гликолова киселина.

Внимателно с бръснача Бръсненето е същото като пързалянето с кънки – би трябвало да е единствено върху гладка повърхнина и с изострен борд. Тоест би трябвало ви остра самобръсначка и козметичен артикул, омекотяващ окосмяването в зоната – гел, пяна, сапун. След бръснене най-добре е да не нанасяте никакви козметични артикули (освен хидратант) в продължение на няколко часа.

Умна отбрана Дезодорант, антиперспирант, ботокс или нищо – слушайте тялото си. Това е най-хубавият съвет за грижа за кожата в региона на подмишниците. Всеки вид е добър, стига да работи за вас. Пазарът на сходни козметични артикули е великодушен – гел, крем, твърда текстура, минерални стикове и спрей.Антиперспирантите е значимо да се употребяват вярно – върху чисти и сухи подмишници, в идеалния случай вечер преди лягане. През нощта дейните субстанции затварят потните жлези в кожата. За разлика от тях дезодорантите нормално не съдържат алуминиеви съединения, което ги прави по-популярни. Те не могат да предотвратят изпотяването, само че пък „ поемат “ миризмата, което е допустим вид.Ако сте с по-чувствителна кожа, значимо е да следите състава на продуктите. Всяко тяло е друго и неповторимо, по тази причина не следвайте другите, а открийте своя метод.
Източник: eva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР