Възходът на мъжкия национален отбор по волейбол на България продължава,

...
Възходът на мъжкия национален отбор по волейбол на България продължава,
Коментари Харесай

България прогресира

Възходът на мъжкия народен тим по волейбол на България продължава, като страната ни към този момент е на 19-та позиция в международната класация.

Това стана ясно след последния мач на нашите момчета, в който те надиграха Белгия с 3:2 гейма, в група С от олимпийската подготовка в Сиан (Китай). Така националите приключиха с актив от четири победи и три загуби в шампионата. Ранкингът се актуализира непрекъснато, след всеки изигран дуел.

С триумфа си над белгийците " лъвовете " завоюваха нови точки и с актив от 160 се изкачиха едно място нагоре. След успеха над Мексико нашите бяха 22-ри в подреждането.

Общо от началото на олимпийската подготовка, съставът на България отбелязва страховит прогрес, като прогресира нагоре с цели 11 позиции. Преди шампионата в Сиан бяхме 30-ти. За този напредък огромно значение имат осъществените победи, изключително тези над Нидерландия и Белгия.

Въпреки, че България съкруши фантазиите на Белгия за класиране за Париж от шампионата в Сиан, белгийците също прогресират нагоре с четири позиции и към този момент са на 17-то място в таблицата с 188 точки. Съставът на Турция бележи напредък, като към този момент е на 15-а позиция с 210 точки.

Катар и Чехия отстъпват една позиция надолу, като към този момент са  20 и 21-ви.

Голям напредък означават волейболистите на Германия, които се изкачват нагоре с пет позиции и към този момент са 10-ти в международната класация с 237 точки.

След олимпийските квалификации, в които от всяка група квота взимат първите два отбора, останалите тимове, които ще се класират за Олимпиадата в Париж 2024, ще дойдат по ранкинг след довеждане докрай на Лигата на нациите през 2024 година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР