Възходът на изкуственият интелект може да доведе до по-голяма цялостна

...
Възходът на изкуственият интелект може да доведе до по-голяма цялостна
Коментари Харесай

ИИ може да стане по-голям от интернет

Възходът на изкуственият разсъдък може да докара до по-голяма цялостна смяна от такива революционни начинания като самия интернет, предвижда основният началник по сигурността на Cisco.

Джеету Пател, почитан вицепрезидент и общоприет управител на Cisco по сигурността и съдействието означи, че ИИ оказва помощ в по този начин наречената от него „ четвърта епоха “ на потребителското преживяване, след интерфейса с команден ред, графичните потребителски интерфейси (GUI) и интерфейсите, основани на допиране (тъчскрийн).

„ Преживяваме голяма смяна, когато става въпрос за ИИ…Мисля, че той ще бъде по-голям от интернет. “

каза той на сесия за пресата и анализаторите по време на събитието Cisco Live 2023 на компанията в Лас Вегас

ИИ и сигурността

Пател беше изключително вдъхновен от генеративния ИИ, изключително когато става дума за машини, разбиращи човешкият език, което съгласно него „ трансформира цялата концепция и теза за това по какъв начин е работил софтуерният дизайн през последните няколко десетилетия “.

След като го разгласи на миналогодишното събитие, Пател съумя да показа повече информация в главната основна лекция на компанията за нейното предложение Cisco Security Cloud.

Той оприличи услугите за сигурност на другите елементи на един оркестър – които поотделно могат да звучат отлично, само че могат да се сблъскат без подобаващия надзор или ръководство, което съгласно компанията Cisco Security Cloud може да обезпечи.

„ Индустрията за сигурност израсна като такава, която беше на кръпки. Светът се нуждае от отбрани за сигурност, които са изцяло синхронизирани и това е, което сме си сложили за цел да създадем – да осигурим цялостна платформа за сигурност. “

каза Пател

ИИ ще изиграе значима роля в тази тенденция, като новият генеративен помощник за политики, задвижван от ИИ ще разреши на ИТ екипите да разказват детайлни политики за сигурност и да преценят по какъв начин най-добре да ги приложат в разнообразни аспекти на инфраструктурата за сигурност, намалявайки сложността.

Обявен бе и SOC Assistant, който ще подкрепя Центъра за интервенции по сигурността да открива и реагира по-бързо на закани, като дава бързо резюме, обединявайки събитията в електронната поща, мрежата и крайните точки, с цел да каже на SOC какво тъкмо се е случило и какво е въздействието.

По време на медийната сесия Пател държеше да подчертае високата степен на съгласуваност сред Cisco Security Cloud и Cisco Network Cloud, като сходното название е единствено началото на партньорството.

„ Не можеш да бъдеш в бизнеса със съгласуваност, в случай че не си в бизнеса със отбрана. Мястото, където ще блеснем, не е единствено там, където сътворяваме страхотни артикули за сигурност или мрежи, това е мястото, където сигурността среща мрежата. “

отбеляза Пател
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР