Въздушно-десантното учение „SWIFT RESPONSE 17“, водено от САЩ, ще се

...
Въздушно-десантното учение „SWIFT RESPONSE 17“, водено от САЩ, ще се
Коментари Харесай

Започва въздушно-десантното учение в България, Унгария и Румъния

Въздушно-десантното обучение „ SWIFT RESPONSE 17 “, водено от Съединени американски щати, ще се организира в интервала 13-23 юли на територията на страните-домакини България, Унгария и Румъния.

В него вземат участие до 1600 военнослужещи от десантни формирования от въоръжените сили на Съединени американски щати, Канада, Италия, Португалия и Гърция. Тренировъчни задания в границите на учението ще се извършват на територията на летище „ Безмер “ и на взаимните българо-американски уреди на образователен полигон „ Ново село “.

От българска страна в „ SWIFT RESPONSE 17 “ ще вземат участие военнослужещи от 2-ра механизирана бригада – Стара Загора и от 68-ма бригада „ Специални сили “.

„ SWIFT RESPONSE 17 “ способства за провеждането на многонационалното обучение „ SABER GUARDIAN 2017 “, като обезпечава предислоцирането на формированията от 2-ри Кавалерийски полк от състава на Сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа в зоната за взаимни интервенции в Безмер, България и Къмпиа Турзии, Румъния.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР