Въздушният трафик над Лондон ще бъде ограничен днес следобяд, за

...
Въздушният трафик над Лондон ще бъде ограничен днес следобяд, за
Коментари Харесай

Въздушният трафик над Лондон ще бъде ограничен при преминаването на кортежа с ковчега на Елизабет Втора

Въздушният трафик над Лондон ще бъде стеснен през днешния ден следобед, с цел да се обезпечи тишина в центъра на английската столица , съобщи Франс прес. Причината е прекосяването на траурния конвой с ковчега на починалата кралица Елизабет Втора, като се чака да бъдат оповестени и други промени в трафика за погребалната гала в понеделник.

Забраната за прехвръкване над Лондон ще засегне полетите сред 12:50 и 14:40 ч. по Гринуич, с цел да се обезпечи тишина, до момента в който траурната върволица минава през града, се споделя в изказване от най-голямото лондонско летище Хийтроу. " Всички пасажери ще бъдат известени непосредствено от съответните самолетни компании за измененията в разписанията ", прецизират от летището.



Тази мярка ще затрудни краткотрайно прелитането над центъра на Лондон и ще докара до закъснения. Авиокомпаниите няма да могат да изхвърчат в посочения период и ще би трябвало да трансформират маршрутите за кацане, както и да уведомяват за идването си, сподели пред Франс прес говорителка на Хийтроу. Тя посочи още, че възможното отменяне на полети ще зависи от самите самолетни компании, като до момента няма информация за разстройства в трафика.

Ковчегът с тленните остатъци на кралица Елизабет Втора, която умря на 96 години в замъка Балморал в четвъртък, дойде нощес в Бъкингамския замък. Днес катафалката и траурната върволица ще преминат през центъра на Лондон до Уестминстър хол - най-старата зала в постройката на английския парламент.

Нови промени във въздушния трафик са планувани за понеделник, деня на погребението на кралица Елизабет Втора, предизвестиха от Хийтроу. Подробности ще бъдат обявени в идващите дни. От летището сервираха опрощение за краткотрайните усложнения.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР