Въздушният трафик на летището в Хамбург бе временно спрян заради

...
Въздушният трафик на летището в Хамбург бе временно спрян заради
Коментари Харесай

Заради подозрителен самолет от Техеран: Спряха временно полетите на летището в Хамбург

Въздушният трафик на летището в Хамбург бе краткотрайно спрян поради евентуално рисков аероплан, идващ от Техеран. Полицейска интервенция наложи преустановяването на всички кацания и излитания от северния немски град, заяви представител на федералната полиция, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

Полицейски екип, действайки във връзка със опасност за атентат, изпратена по електронната поща, претърси самолета със 198 пасажери на борда , идващ от иранската столица.

Германските военновъздушни сили оповестиха в профила си в обществената мрежа " Екс " (доскоро " Туитър " ), че са ескортирали самолета, откакто е навлязъл в немското въздушно пространство източно от Берлин, поради сигнал за бомбена опасност.

Всички 198 пасажери и 16-те членове на екипажа са напуснали самолета и са били подложени на инспекции за сигурност в обособена зона . Полицията е разпитала пасажерите, което е общоприета процедура, когато опасността е квалифицирана като сериозна, съобщи представител на полицията.

Полетите от и до летището в Хамбург бяха прекратени в 12:40 ч. локално време (13:40 ч. българско), когато самолетът кацна на летището. По-късно те бяха обновени.

Новината идва в първия ден от специфичното съвещание сред немското и френското държавно управление в Хамбург, в което участваха немският канцлер Олаф Шолц и френският президент Еманюел Макрон.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР