Въздушните удари на Израел през нощта убиха най-малко 55 души

...
Въздушните удари на Израел през нощта убиха най-малко 55 души
Коментари Харесай

Израелските въздушни удари убиха най-малко 55 души в Газа през нощта, казва Хамас

Въздушните удари на Израел през нощта убиха минимум 55 души и унищожиха 30 домове в Газа, оповестиха управляващите в обсадения анклав, отбелязвайки ескалация на въздушната акция на Израел преди предстояща наземна инвазия.

Пресслужбата на държавното управление на Хамас сподели в изказване, че „ повече от 55 “ души са били убити при офанзивите в събота вечерта.

Продължете да четете

лист от 4 детайла Снимки: Ограничена помощ влиза в Газа, защото израелските бомбардировъчни комплекси са в тежка обстановка „ Преминахме през пъкъла “: палестински двойни жители се надяват да изоставен Газа Може ли да бъде предотвратена филантропична злополука в Газа? Анализ: Военните логичност зад „ цялостната “ блокада на Газа от Израел завършек на списъка

Жертвите прибавят повече от 4300 палестинци, най-вече цивилни, които са били убити при бомбардировките на Израел в Газа, съгласно Министерството на здравеопазването на Газа.

Израел даде обещание да отстрани Хамас след офанзивите на въоръжената група от 7 октомври в страната, при които съгласно израелски публични лица са убити повече от 1400 души, най-вече цивилни.

Израелските въздушни удари са развалили или унищожили 40 % от жилищата в Газа, съгласно Организация на обединените нации, трансформирайки огромна част от анклава в руини.

Израел нареди 1,1 милиона палестинци в Газа да се изтеглят на юг, до момента в който се готви за сухопътно навлизане в анклава за първи път от съвсем десетилетие.

Въпреки това, южната част на Газа не е пощадена от въздушни офанзиви, като девет души са убити в южния град Хан Юнис в събота вечерта, съгласно управляващите на Хамас.

Израелската войска даде обещание да ускори въздушните набези през идващите дни, с цел да сведе до най-малко рисковете за своите войски, когато навлязат в Газа.

Очакваната наземна атака породи опасения за повече цивилни смъртни случаи заради лимитираните благоприятни условия за леговище в гъсто популации анклав, който е под израелска обсада от 2006 година насам. Повече от един милион души са разселени в Газа, съгласно според оценките на Организация на обединените нации.

„ От през днешния ден ние усилваме ударите и свеждаме до най-малко заплахата “, сподели представителят на израелската войска адмирал Даниел Хагари в събота.

„ Ще увеличим офанзивите и по тази причина приканих жителите на град Газа да продължат да се движат на юг за тяхната сигурност. “

Очаква се израелските войски да се сблъскат с голям брой провокации по време на наземна инвазия, в това число съществуването на мини-капани и тунели на Хамас. Безопасността на към 200 пленници, държани от Хамас, е различен усложняващ фактор.

„ Газа е гъсто обитаема, врагът приготвя доста неща там – само че ние също се приготвяме за тях “, сподели израелският генерал-лейтенант Херци Халеви.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР