Въздушните сили на НАТО в цяла Европа са се издигали

...
Въздушните сили на НАТО в цяла Европа са се издигали
Коментари Харесай

НАТО: 90% от нарушителите на европейското въздушно пространство през 2020 г. са руски

Въздушните сили на НАТО в цяла Европа са се издигали по паника повече от 400 пъти през 2020 година, с цел да прихванат незнайни самолети, приближаващи се към въздушното пространство на алианса. Почти 90% от тези задачи - към 350, са в отговор на полети на съветски военни самолети. Това е умерено нарастване по отношение на 2019 година, оповестява НАТО на формалния си уебсайт.

Руските военни самолети постоянно не предават код, показващ тяхното местонахождение и височина, не подават проект за полет или не споделят с ръководителите на полети, което съставлява евентуален риск за цивилните самолети.

" През последните години следим нараснало равнище на съветска военна въздушна интензивност покрай границите на алианса ", съобщи представителят на НАТО Оана Лунгеску. " Винаги сме бдителни. Изтребителите на НАТО дежурят непрекъснато и са подготвени да се повдигнат при положение на подозрителни или неочаквани полети наоколо до въздушното пространство на нашите съдружници. Въздушният надзор е значим метод, по който НАТО обезпечава сигурност на нашите членове ", сподели тя.

В цяла Европа към 40 радара за въздушно наблюдаване и центрове за докладване, както и към 60 самолета на НАТО дежурят непрекъснато, с цел да служат като мощ за бързо реагиране на самолети, които попадат в злополучие или се опълчват на интернационалните правила за полети наоколо до въздушното пространство на алианса.

НАТО ръководи задача на въздушна полиция в Балтийско море за Естония, Латвия и Литва, откогато трите страни се причислиха към организацията през 2004 година Пактът също по този начин обезпечава покритие за въздушна полиция за съдружниците в Западните Балкани, които нямат лични бойни самолети: Албания, Словения и Черна гора. Водят се и договаряния за разширение на обсега на " Air Policing " в Северна Македония.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР