Въздушните обработки срещу комари в Бургас вече се извършват със

...
Въздушните обработки срещу комари в Бургас вече се извършват със
Коментари Харесай

Унищожават с дрон комарите в Бургас

Въздушните обработки против комари в Бургас към този момент се правят със аграрни дрон. Алтернативният вид се приложи след възбраната на Главна дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация " за потребление на мотоделтапланер при такива въздушни обработки, заради близостта на Атанасовското езеро и езерото " Вая " до Летище-Бургас, оповестяват от пресцентъра на Община Бургас. 

" В езерото " Вая " сполучливо беше осъществена ларвицидна обработка с лодка на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури. Атанасовско езеро обаче няма по какъв начин да се обработи по вода, тъй като е плитко. Така земеделският дрон се оказва извънредно ефикасен вид за осъществяване на обработки в недостъпните с наземна техника територии.

Със своето крепко и издръжливо тяло и контейнер от 30 литра, дронът може да обработи до 160 декара за един час. Снабден е с прожектор и двойна камера за предаване в действително време, което разрешава обработките да се правят рано заран и в тъмните часове на денонощието ", изясни Минчев. 

Земеделският дрон сполучливо може да се употребява и за дезинсекционни обработки против гъсеници на бялата американска пеперуда, показаха от общината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР