Въздушната машина ще е с лиценз за медицинска, оборудвана с

...
Въздушната машина ще е с лиценз за медицинска, оборудвана с
Коментари Харесай

Първо във Флагман.бг! Динко от Ямбол купува хеликоптер-линейка за 2 млн. eвро

Въздушната машина ще е с лиценз за здравна, оборудвана с всичко належащо за незабавни случаи

Динко Вълев от Ямбол, прочут у нас като Ловеца на мигранти, купува хеликоптер за 2 милиона евро, разбра Флагман.бг. Придобивката обаче няма да употребява за туристически обиколки или рискова страст, а ще я насочи към медицината. Идеята на ямболията е да си купи хеликоптер – въздушна кола за спешна помощ, с която да може да помогне за спасяването на човешки животи при неотложна неотложност.

„ Хеликоптерът ще бъде оборудван с всичко нужни за медицински цели. Ако осъществя концепцията си, ще сключа контракт с лечебните заведения и действително за 10-15 минути мога да бъда във всяка точка на България “, показа пред кореспондент на Флагман.бг Динко.

Идеята му хрумва, малко откакто самият той се е наложило да чака прекомерно дълго кола за спешна помощ. В началото на септември м.г. предприемачът претърпя злокобен случай край Девня. 35-годишният мъж пострада, откакто 150-килограмова стрела на кран, опитващ се да репатрира обърната цистерна, се чупи и безусловно падна върху него.

„ Това ще бъде скъпа услуга, само че при незабавни случаи кой мисли за пари. Хеликоптерът ще бъде на стоянка в София и когато и да е ще може да реагира.Уверих се в какво положение е медицината у нас, колите за спешна помощ и въобще цялата здравна система. Една-две са лечебните заведения в България, които са качествени. Знаете в дребните региони, до момента в който пристигна колата за спешна помощ, минават най-малко 30 минути, и хората умират чакайки. Надявам се да съумея да осъществявам този проект “, добави още предприемачът от Ямбол.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР