Въздушната маса над Балканите през следващите четири дни постепенно ще

...
Въздушната маса над Балканите през следващите четири дни постепенно ще
Коментари Харесай

Дъжд и гръмотевици за първия учебен ден

Въздушната маса над Балканите през идващите четири дни последователно ще се стабилизира и постепенно ще се затопля, демонстрира седмичната прогноза на Meteo Balkans. По-чувствително покачване на температурите чакаме към вторник и сряда, когато полуостровът последователно ще бъде обзет от транспорт на по-топла въздушна маса, която идва от Северна Африка, само че и атмосферата след обяд ще се дестабилизира.

Времето във вторник и сряда

През идващите два дни времето ще се задържи съвсем без основна смяна. Ще бъде най-вече слънчево и топло. Очакваните оптимални температури ще се покачват и ще са сред 27° и 32°. Временни увлечения на облачността чакаме в сряда, само че без превалявания.

Времето в четвъртък и през първия образователен ден

Разваляне на времето чакаме от четвъртък. До обяд ще е най-вече слънчево и даже горещо. Очакваните оптимални температури ще са сред 28-33°С. В следобедните часове на доста места над западните региони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, чакат се превалявания и гръмотевични стихии. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усилва.

В петък времето ще е най-вече облачно и с превалявания от дъжд, като на доста места, ще са съпроводени и от гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Централна и Източна България. Ще духа сдържан северозападен вятър и с него ще стартира да нахлува студен въздух. Температурите ще се намалят и предстоящите оптимални ще са сред 24-27°С. По-високи ще се задържат над Източна България - до 28-30°С.

Времето през уикенда

В събота ще се задържи съвсем без смяна, като на доста места над Централна България ще превали дъжд, съпроводен и от гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Температурите ще се намалят и ще са сред 22-25°С. Ще духа сдържан източен вятър. В неделя преваляванията у нас ще спрат, само че ще се задържи хладно. Очакваме и повече слънчеви часове.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР