Въздушна тревога в Израел тази нощ заради изстреляни ракети от

...
Въздушна тревога в Израел тази нощ заради изстреляни ракети от
Коментари Харесай

Въздушна тревога в Израел заради изстреляни ракети от Ливан

Въздушна паника в Израел тази нощ поради изстреляни ракети от Ливан по северните елементи на страната.

От " Хизбула " оповестиха, че офанзивата против военни обекти е в отговор на вчерашен израелски удар по Южен Ливан, умъртвил трима и ранил двама парамедици.

Ливанският министър председател осъди нападението като нарушаване на интернационалното право.

 Честваме Рождество на Пресвета Богородица! Какво се прави на празника? България 3 мин. Честваме Рождество на Пресвета Богородица! Какво се прави на празника?  Премиум обслужване и специфични отстъпки за потребителите на А1 с новата услуга „ VIP клиент “ Съдържание от партньори 2 мин. Премиум обслужване и специфични отстъпки за потребителите на А1 с новата услуга „ VIP клиент “  Слънчева неделя, температурите - до 30 градуса България 2 мин. Слънчева неделя, температурите - до 30 градуса  Кардиолог: Кофеинът в енергийните питиета може да е гибелен за подрастващите Тази събота и неделя 4 мин. Кардиолог: Кофеинът в енергийните питиета може да е гибелен за подрастващите  Президентът на университета Бен Гурион в Израел: Искаме заложниците да се приберат живи, а не в ковчези Тази събота и неделя 6 мин. Президентът на университета Бен Гурион в Израел: Искаме заложниците да се приберат живи, а не в ковчези  Дъщерята на Желю Желев: Щеше да е отчаян от безнаказаността на арогантните мафиоти Тази събота и неделя 2 мин. Дъщерята на Желю Желев: Щеше да е отчаян от безнаказаността на арогантните мафиоти  Гърция към този момент не e за гърците, а за туристите: Ще се счупи ли икономическият гръбнак на страната? Тази събота и неделя 4 мин. Гърция към този момент не e за гърците, а за туристите: Ще се счупи ли икономическият гръбнак на страната?  Честваме Рождество на Пресвета Богородица! Какво се прави на празника? България 3 мин. Честваме Рождество на Пресвета Богородица! Какво се прави на празника?  Премиум обслужване и специфични отстъпки за потребителите на А1 с новата услуга „ VIP клиент “ Съдържание от партньори 2 мин. Премиум обслужване и специфични отстъпки за потребителите на А1 с новата услуга „ VIP клиент “  Слънчева неделя, температурите - до 30 градуса България 2 мин. Слънчева неделя, температурите - до 30 градуса  Кардиолог: Кофеинът в енергийните питиета може да е гибелен за подрастващите Тази събота и неделя 4 мин. Кардиолог: Кофеинът в енергийните питиета може да е гибелен за подрастващите  Президентът на университета Бен Гурион в Израел: Искаме заложниците да се приберат живи, а не в ковчези Тази събота и неделя 6 мин. Президентът на университета Бен Гурион в Израел: Искаме заложниците да се приберат живи, а не в ковчези  Дъщерята на Желю Желев: Щеше да е отчаян от безнаказаността на арогантните мафиоти Тази събота и неделя 2 мин. Дъщерята на Желю Желев: Щеше да е отчаян от безнаказаността на арогантните мафиоти  Гърция към този момент не e за гърците, а за туристите: Ще се счупи ли икономическият гръбнак на страната? Тази събота и неделя 4 мин. Гърция към този момент не e за гърците, а за туристите: Ще се счупи ли икономическият гръбнак на страната?

Израел твърди, че е отстранил " терористи от локална конструкция на " Хизбула ".

Междувременно десетки хиляди стачкуваха за поредна вечер в Тел Авив и Ерусалим против премиера Бенямин Нетаняху. Демонстрантите упорстват за незабавно реализиране на договорка с " Хамас " за връщане на заложниците.

Снимка: EPA

По данни на израелското Министерство на здравеопазването Кармел Гат, още една жена и четирима мъже са били убити отблизо разстояние предходната седмица в Газа. После израелски бойци са разкрили телата им в тунел в Газа.

По данни на Израел " Хамас " към момента държи 101 души за заложници в Газа, въпреки да не е ясно какъв брой от тях в реалност са живи.

Непреките договаряния за освобождението им, водени с посредничеството на Съединени американски щати, Египет и Катар, са в застой от месеци. Преговарящите се стремят да реализират съглашение, което да постави завършек на войната в Газа и да включва евакуиране на израелските военни от Ивицата и освобождението на хиляди палестински пандизчии от израелските затвори.

Критици упрекват Нетаняху, че попречва сключването на съглашение, като насочва несъразмерни претенции, като да вземем за пример непрекъснато разполагане на израелски военни на стратегически точки в Ивицата Газа.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР