Въздушна тревога и удари в Киев тази сутрин. Българската делегация

...
Въздушна тревога и удари в Киев тази сутрин. Българската делегация
Коментари Харесай

Въздушна тревога и удари в Киев: Росен Желязков и българската делегация са в бомбоубежище

Въздушна паника и удари в Киев тази заран. Българската делегация отпред с ръководителя на Народното събрание Росен Желязков е в бомбоубежище. В 5:50 ч. сутринта са получени известия за въздушна паника. Украинските организации оповестяват за ракети, които летят към Киев, само че към момента не е ясно кои места са изумени.
 
Председателят на Народното събрание Росен Желязков дойде в Киев през вчерашния ден дружно с депутатите Ивайло Мирчев, Даниел Митов и Станислав Анастасов. Българската делегация посети едно от местата, изумени от съветски удари.
 
Руските окупатори нападнаха Украйна с крилати ракети. Няколко украински града, по-специално Киев, бяха атакувани. Медиите в столицата оповестява за гърмежи в Киев и района. Според очевидци в столицата са чути серия от детонации. Впоследствие кметът Виталий Кличко удостовери информацията. По думите му в Киев работи противовъздушна защита.
 

 
В същото време Военновъздушни сили оповестяват, че съветските ракети не престават да се движат в посока Киев. Друга група ракети маневрира над Хмелницкия и Лвовския район.
 

 
Ръководителят на кабинета на президента Андрей Йермак добави, че противовъздушната защита работи интензивно. Засега си коства да останете в убежищата, добави той.
 
 Бомбоубежище Бомбоубежище Източник: bTV
Олех Синегубов, губернаторът на Харковска област в североизточната част на Украйна, съобщи, че съветските ракети са поразили нежилищна инфраструктура в Харков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР