Въздушна тревога е била обявена през нощта в цяла южна

...
Въздушна тревога е била обявена през нощта в цяла южна
Коментари Харесай

Украински десант в Крим, Москва затвори летищата си

Въздушна паника е била оповестена през нощта в цяла южна Украйна. Военновъздушните сили предизвестиха, че паниката в Донецка и Запорожска област е обвързвана с интензивността на съветската тактическа авиация. За масирани офанзиви с дронове оповестяват управляващите на окупирания от Русия полуостров Крим.

За голям брой детонации в окупирания кримски полуостров оповестяват локални медии и поданици. Според тях детонациите са прозвучали в Симферопол, в региона на нос Меганом и на нос Тарханкут в югозападната част на полуострова.

Руското министерство на защитата удостовери за нахлуване с 42 безпилотни летателни апарата.

Вчера, след украински десант на Крим, ръководителят на украинското военно разузнаване Кирил Буданов съобщи, че напъните на Украйна да си върне Крим няма да се лимитират единствено до въздушни удари. „ Ще има сухопътна интервенция “, акцентира Буданов.

В Москва двете огромни летища „ Внуково “ и „ Домодедово “ рано тази заран краткотрайно преустановиха полетите, оповестиха съветските авиационни управляващи. Жителите на Тулска и Калужка област оповестиха в обществените мрежи за детонации, които са чули през нощта.

Ройтерс цитира министерството на защитата, че Украйна се е пробвала да нападна цивилни обекти на нейна територия с модифицирана ракета С-200. Калужка област граничи с Подмосковието, което напоследък непрекъснато е обект на набези с дронове.

По-рано командващият украинската войска военачалник Валерий Залужни е декларирал пред американски представители, че контраофанзивата се намира на прага на пробив.

Както написа Уолстрийт Джърнъл, генералът не е дал никакви детайлности. Междувремено Пентагонът разгласи, че Съединените щати ще стартират да образоват украински водачи и техници на самолети Ф-16 през октомври.

Миналата седмица Дания и Нидерлания оповестиха че са подготвени да дават изтребители Ф-16 на Украйна, откакто водачите бъдат подготвени. Страните изготвиха и подготвителни стратегии. А през вчерашния ден и Норвегия разгласи, че ще даде свои Ф-16 на Киев.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР