Въздушна тревога беше обявена тази сутрин по цялата територия на

...
Въздушна тревога беше обявена тази сутрин по цялата територия на
Коментари Харесай

Въздушна тревога в цяла Украйна заради нови руски атаки

Въздушна паника беше оповестена тази заран по цялата територия на Украйна поради нови съветски офанзиви. Съобщава се за гърмежи и пожари в Киев. Продължават тежките сражения за Бахмут в източната част на страната.

Украинската войска заяви за няколко гърмежа в столицата и други елементи на страната рано тази заран и прикани хората да не излизат от бомбоубежищата. Падащи парчета по време на въздушно нахлуване са провокирали пожари в два киевски региона. Това е деветото сходно нахлуване там от началото на месеца.

Един човек е умрял при съветски ракетен удар против промишлен обект в Одеса, оповестиха локалните управляващи.

Според президента Володимир Зеленски следващите обстрели потвърждават, че е належащо още по-силно международно обединяване за напън против Русия и още оръжия за украинските воини.

Военните настояват, че са постигнали нов прогрес в тежките сражения покрай град Бахмут в Донбас, като са овладели към 20 квадратни километра край града и че Русия изпраща там нови подразделения и продължава щурма на западните квартали.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи пред специфичния делегат на Китай Ли Хуей, че страната му няма да отстъпи територии на Русия.

Срокът на съглашението за експорт на украински храни през Черно море беше продължен с още два месеца малко преди приключването на следващия му период.

Руският дипломат в Съединените щати Анатолий Антонов упрекна Съединените щати, че водят координирана акция в границите на хибридна война против страната му. Думите на дипломата са свързани с видео на Централно разузнавателно управление на САЩ в Телеграм канал с апел към руснаците да споделят информация за стопанската система и висшето управление на Русия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР