Въздушна маса с прахови частици от Сахара ще достигне Румъния

...
Въздушна маса с прахови частици от Сахара ще достигне Румъния
Коментари Харесай

Облак с прах от Сахара в Румъния до дни

Въздушна маса с прахови частици от Сахара ще доближи Румъния през идващите дни, само че метеоролозите твърдят румънците, че няма защо да се тревожат, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре.

Румънските метеоролози оповестиха, че облакът прахуляк от Сахара ще доближи Румъния през днешния ден, като наличието му може да се следи най-много в западните и северозападните региони на страната и в планините, съобщи Българска телеграфна агенция.

В интервала 23-28 април придвижването на въздуха преобладаващо от южна посока ще благоприятства напредването на въздушна маса с прахови частици от Сахара в посока от северна Африка към южна, източна и централна Европа, съобщи за Зиаре дежурният метеоролог в Националната метеорологична работа.

Той добави, че концентрацията на прахови частици в Румъния ще бъде ниска.

В този интервал ще вали в южните и западните региони на страната, а преваляванията ще доведат до утаяване на праха, тъй че концентрацията на прахови частици, която следва до доближи Румъния, ще бъде ниска, разясни метеорологът.

Облакът с прахуляк от Сахара не съставлява заплаха за здравето, осведоми Зиаре. Единственото стеснение е че хората може да намерят колите си нечисти с червеникав прахуляк, добавя уеб сайтът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР