Въздушна атака на Израел е нанесла щети на летище и

...
Въздушна атака на Израел е нанесла щети на летище и
Коментари Харесай

Израел е атакувал летище и военна инфраструктура в Сирия

Въздушна офанзива на Израел е нанесла вреди на летище и прилежаща му военна инфраструктура в Сирия, сочат сателитни фотоси, оценени през днешния ден от Асошиейтед прес.

След нападението през нощта на сряда против четвъртък има кратер на пистата на интернационалното летище в Алепо. На сателитни фотоси на компанията " Планет лабс " се виждат транспортни средства, събрани към мястото на провалянето в западната част на единственото летище в региона. Въздушният удар е провокирал и пожар. Южно от пистата личат вреди по военната част на летището - пръснати парчета от постройка, евентуално с радио или навигационно съоръжение, а площадката пред нея е обгорена.

Снощи сирийското външно министерство разказа като огромни провалите по летището в Алепо, сподели, че пистата е развалена и " изцяло е унищожена навигационният център и неговата инсталация ". Веднага след израелския удар по летището в Алепо основана в Лондон сирийска правозащитна организация сподели, че ударът е бил нанесен поради иранска оръжейна доставка.

Преди няколко месеца Израел нанесе удари и по летището в Дамаск поради доставки на иранско оръжие за Сирия. Сирия, сходно на други близкоизточни страни, употребява своите летище както за цивилен, по този начин и за военни цели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР