Въздушен удар уби най-малко седем души в петък на детска

...
Въздушен удар уби най-малко седем души в петък на детска
Коментари Харесай

Въздушен удар уби 7 души на детска площадка в Етиопия

Въздушен удар умъртви минимум седем души в петък на детска площадка в столицата на етиопския северен район Тигрей - Мекеле, осведомят локални медици. Това е първата сходна офанзива, откакто четиримесечното помирение бе прекратено тази седмица, заяви Reuters.

Властите осведомят, че измежду починалите има три деца, само че представител на федералното държавно управление отхвърли да има цивилни жертви.

Въздушният удар е осъществен два дни, откакто още веднъж избухнаха боеве между правителството и силите на Тигрей на границата с района Амхара.

Телевизия Tigrai, следена от локалната власт, упрекна държавното управление за удара.
 Напрежение в Етиопия
Напрежение в Етиопия

Настъплението се отсрочва

Впоследствие етиопското държавно управление прикани жителите на Тигрей да стоят надалеч от военните уреди, заявявайки, че има намерение да " предприеме дейности против военните сили ".

Главният изпълнителен шеф на болница Айдер - Кибром Кибром Гебреселасие, написа в Twitter, че в лечебното заведение са били докарани 5 убити от въздушния удар на детска площадка, в това число две деца, както и 9 ранени.

Говорителят на федералното държавно управление Легесе Тулу разгласи, че изказванията за цивилни жертви са " неистини и изфабрикувана драма " и упрекна локалната власт в района в " изхвърляне на чували с трупове ".

Той отхвърли за държавни удари по цивилни уреди и сподели, че нападат единствено военни обекти.

Лекари осведомят за още три тела, получени в болница Айдер - майка с дете и още едно неидентифицирано лице, с което общият брой на починалите доближава седем души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР