Въздухът е такъв, защото всички ние го правим със своята

...
Въздухът е такъв, защото всички ние го правим със своята
Коментари Харесай

Съпричасността на Фандъкова - като я няма, да не иска за екология

Въздухът е подобен, тъй като всички ние го вършим със своята активност. Ако не можем да си позволим екологичен автомобил, употребяваме градски превоз. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова в утринния блок на Нова телевизия, до момента в който призоваваше да се обединим пред общия проблем.
Коментар на редактора
Обединяваме се и още по какъв начин. Обаче с цел да се обединим, въпреки всичко би трябвало първо всяка страна да даде нещо за общата идея, а след това и да желае – този принцип е безвъзвратен и когато не се съблюдава, обединяване няма. От страна на жителите даването е ясно – заплащат си налозите и не съм чул до момента Фандъкова или Столична община да се оплакват в това отношение, дори в предизборната акция се хвалеше какъв брой доста вдигнала събираемостта.
От друга, да забележим какво прави Столична община. Първо, във връзка с градския превоз като опция за придвижване. Увеличи ли цената на билета госпожа Фандъкова? Да. Направи ли го без финансова аргументация за какво? Да – като това е част от жалбата по правосъдното дело поради повишаването на билетчето, а и общински съветници като Светльо Витков го споделиха няколко пъти без да има опровергаване от Фандъкова и ГЕРБ – не че някой ги пита настоятелно! Прие ли Столичният общински съвет (СОС), доминиран от ГЕРБ, напълно нова разпоредба единствено с цел да не загуби делото в съда дефинитивно? Да, направи го най-нагло! При това състояние госпожа Фандъкова може отново да поговори за алтернативата " градски превоз " и да желае всички да сме обединени!
Относно предлагането да се влиза в пандиза за горене на отпадъци – госпожа Фандъкова обществено се оплака няколко пъти по какъв начин не могло да се съберат санкциите от извършители в това отношение. Сега непосредствено в пандиза – но ще ги намерят ли тези извършители, ще съумяват ли да ги закарат в съда, ще ги пазят ли при присъда да не избягат? Иначе звучи един тип галактическа правдивост – ще вървят на топло. Кога обаче галактическа правдивост за политическата неправда?
В умозаключение – хубаво е властимащите като зоват за някаква съпричастност, първо да погледнат те какъв брой са съпричастни. Защото елементарно се вижда!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР