Въздънах с облекчение, когато лидеърт на ИТН заяви, че излизаме

...
Въздънах с облекчение, когато лидеърт на ИТН заяви, че излизаме
Коментари Харесай

Николай Радулов: Имам съмнения, че Александър Николов е свързан с Газпром

Въздънах с облекчение, когато лидеърт на Има Такъв Народ съобщи, че излизаме от обединението. Не имах вяра на министрите, които Има Такъв Народ беше излъчила, главно на Гроздан Караджов и на министъра на енергетиката. Имам скрити подозрения, не са подкрепени с съответни доказателства, а с разкази на някои хора, че този човек (бел.ред. Александър Николов) по един или различен метод е обвързван с “Газпром ”. Това сподели в изявление за “Лице в лице ” специалистът по национална сигурност и някогашен народен представител от Има Такъв Народ проф. Николай Радулов.

" Борисов управляваше 12 години. Защо, откакто тези цели са му били в главата, не ги е извършил. Това е опит да се замаже обстановката. Това държавно управление имаше дефекти, само че това са минусите на всяко ново правителстов с младежи, които нямат опит. Проблемите бяха от водената 12 години полиитка за доближаване с “Газпром ”, Русия и Путин. Мисля, че скъсването с енергийните доставки от “Газпром ” беше прекомерно изрично. Очевидно е, че се търсят всевъзможни други запаси, с които да бъдат сменени, уповавам се да се открият. Мисля, че скъсването на пъпната ни връзв с Путиновата Русия, нещата ще станат по-лесни ", разяснява още той.

Радулов разяснява и новите служебни министри на Министерство на вътрешните работи и на защитата. Според него, силовият министър Иван Демерджиев е правно просветен и имащ опит човек. " МВР е доста осбено. Динамиката е доста огромна и провокациите са малко по-различни от тези, с които евентуално е привикнал сътрудника. Общото ми усещане за тази кандидатура е положително. За Димитър Стоянов - не мисля, че може да има несъгласия или проблеми с кандидатурата му. Докорошният министър на защитата направи нелош разбор, който сподели, че Министерство на отбраната е недофинансирано, има кадрови проблеми и към това би трябвало да се подходи доста съществено. Тези 2% от Брутният вътрешен продукт още не са достигнати. Ние сме потребител, а на производител на сигурност. Пред Стоянов ще има доста съществени провокации ". 

Бившият народен представител от Има Такъв Народ разяснява и назначението на служебния министър на стопанската система Никола Стоянов, който беше уволнен от Корнелия Нинова от борда на ВМЗ-Сопот.  " Чух какви ли не тълкувания. Мисля, че тайното мислене е прекомерно съществено залегнало в главите ни. Президентът е направил такава композиция от специалисти, която е била в границите на опциите му. Старал се е да даде най-хубавото, с което е разполагал ".

Според него, Бойко Рашков е един от подобаващите за началник на Антикорупционната комисия. По думите му, обаче, Бойко Атанасов също е почтена кандидатура. 

Радулов разяснява и ареста на Бойко Борисов. " Съдът го дефинира като противозаконен, аз мисля, че беше нужен. Този ход не беше добър от позиция на последвалото възвеличаване на Бойко Борисов като нелегално и погрешно задържан. Нещо, в което тези 12 години, се случваше на доста хора ".

Бившият депутат съобщи още, че от " Продължаваме промяната " водят диалози с четирима от отделилите се от " ИТН " да се явят на изборите като част от техните партийни листи. " Имаме оферти, сега мислим върху тях ", уточни Радулов. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР