Възбудено е наказателно дело срещу сибирски журналист, чийто сайт публикувал

...
Възбудено е наказателно дело срещу сибирски журналист, чийто сайт публикувал
Коментари Харесай

Арестуваха руски журналист заради материал, свързан с войната

Възбудено е наказателно дело против сибирски публицист, чийто уебсайт разгласил наличие, сериозно към съветската „ военна интервенция “ в Украйна, оповестиха през вчерашния ден съветски медии, съобщи Асошиейтед прес.

Михаил Афанасиев, основен редактор на „ Новий фокус “ в съветския район Хакасия, е бил задържан в сряда от силите за сигурност поради информация за 11 служители на реда от звеното за битка с вълнения, за които се твърди, че са отказали да бъдат изпратени в Украйна в границите на съветските военни дейности там, съобщи Българска телеграфна агенция.

Афанасиев е бил упрекнат през вчерашния ден в разпространение на „ умишлено подправена “ информация за съветските въоръжени сили, незаконно действие, за което той може да получи най-много 10 години затвор, според новия закон, признат предишния месец.

Журналистът е разгласил голям брой следствия по деликатни тематики в Хакасия, като проведената престъпност и хипотетични злоупотреби с власт на локални чиновници.

През 2009 година той беше упрекнат в клюка поради материал, критикуващ реакцията на съветското държавно управление на детонация в най-голямата Водноелектрическа централа, станала същата година. А през 2016 година се твърди, че е получил смъртни закани от незаконна тайфа, настояща в сибирския Красноярски район, откакто в детайли описал противозаконната активност на групата и подозренията за нейни връзки с локалната полиция.

Друг работещ в Сибир публицист също беше задържан в сряда по съмнение в нарушение на новите закони за медийно отразяване на обстановката в Украйна. Сергей Михайлов, създател на седмичника ЛИСток, който излиза в република Алтай, е в прелиминарен арест поради „ апели за наказания против Русия “ в медията.
ТЕМА преди 17 минути 319 преди 51 минути 312 преди 1 час 1069
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР