Въз основа на резултатите от дагестанския бунт, погром, реч, провокация

...
Въз основа на резултатите от дагестанския бунт, погром, реч, провокация
Коментари Харесай

Махачкала: Русия буквално се размина на ръба!

Въз основа на резултатите от дагестанския протест, разгром, тирада, провокация на летището в Махачкала, аз персонално имам няколко коментара:

1. Как управляващите в Дагестан съумяха да проспят подобен огромен разгром, в случай, че безусловно ден преди този момент сходен, само че по-малък по мащаб, се случи в хотел " Фламинго " с безусловно същата цел? Бездействието във Фламинго докара до  рецесията на летището.

И това е директна виновност на управлението на Дагестан! И като се има поради, че самият водач на Дагестан Меликов е някогашен „ силовик “, взел участие в битката против сепаратизма и джихадизма в Северен Кавказ, това е двойна негова неточност!

2. Къде гледаше локалното ФСБ? Не е ли следила обществените мрежи? Не знаехте ли за съществуването на противников Телеграм канали като „ Утрото на Дагестан “? Не видяхте ли апелите?

Или беше почивен ден и всички се отдадоха на неделното самодоволство? Това е пронизителен неуспех на специфичните служби, които съумяха да проспят погрома в толкоз „ под напрежение “ район като Дагестан!

3. Къде изчезнаха локалните духовни водачи, както и всевъзможни публични съюзи и сдружения, от политически партии до „ Народен фронт ”? Къде бяха те? Защо никой не излезе да посрещне бунтовниците? Или всичко това съществува в Дагестан единствено за шоу и отчети пред Москва?

През 1999 година дагестанците бяха първите, които застанаха на пътя на отрядите на ичкерийските бойци, без никаква организация на „ център “. Защо през днешния ден нямаше никой, който да се опита да спре тълпата от бунтовници?

4. Очевидно е, че в републиката салафитските асоциации и организации от ден на ден набират мощ, поемайки надзор над „ улицата “ и младежта, а събитията от последните три дни се трансфораха за тях в отличен тест за техните благоприятни условия, което значи, че ние би трябвало да се чака продължение и мащабиране на построяването на Дагестан.

5. Врагът избра извънредно сполучлива причина за обществен гърмеж - ислямските благосклонности към народа на Палестина, който в този момент е подложен на безчовечен офанзиви и убийства от Израел. Но тази благосклонност беше умело канализирана и ориентирана към унищожителен разгром - идентификация и принуждение (за благополучие не се случи) против етническите евреи.

Ако се беше случило по проект, международната осведомителна стратегия незабавно щеше да бъде пренасочена от Съединени американски щати и Запада към тематиката за антисемитизма и еврейските погроми в Русия, както и борбата на ислямските райони с федералния център с явни джихадистки оттенъци. Ние безусловно минахме по ръба!

6. Въпрос на въпроси от последните 24 часа: за какво интернет не беше изключен в столицата на Дагестан. По време на погрома неговите водачи, уредници и провокатори интензивно обменяха информация в затворени обществени мрежи, а потокът от провокативни известия и изявления безусловно излезе отвън мащаба!

Неизключването на интернет в такава обстановка е незаконна немарливост и безучастие на тези, които по обвързване е трябвало да създадат това незабавно!

Време е да се създадат най-трудните изводи и да се вземат кадрови решения! Повтарям още един път - вчерашният разгром на летището беше просто " тест за мощ " на нашите врагове и явно беше сполучлив!

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР