Въз основа на предложението на Европейската комисия за указания за

...
Въз основа на предложението на Европейската комисия за указания за
Коментари Харесай

ЕП определя своята позиция за предстоящите преговори с Великобритания

Въз основа на предлагането на Европейската комисия за инструкции за водене на договаряния, показано от основния договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние в понеделник 3 февруари, ще бъде показана първична информация по отношение на идните договаряния с английското държавно управление за новото партньорство след Брекзит.

Припомняме ви, че Обединеното кралство напусна Европейския съюз на 31 януари 2020 година. Ограниченият във времето временен интервал, който бе утвърден като част от съглашението за отдръпване, стартира на 1 февруари и завършва на 31 декември тази година.

Европейски Съюз се разсъни без Англия

Указанията за водене на договаряния са рамката, която открива задачите и обсега на полемиките. Те би трябвало също да бъдат утвърдени от представителите на страните членки на ЕС27 в Съвета на Европейски Съюз.

Окончателното бъдещо съглашение се нуждае от утвърждението на Европейския парламент, с цел да влезе в действие. В Парламента ще бъде открита специфична група, с цел да следи от близко договарянията водени от Комисията и да координира присъединяване на Парламента по време на процедурата.

Очаква се Съветът да одобри своите насоки и да поддържа напътствията за водене на договаряния от Комисията на 25 февруари, което ще разреши договарянията да стартират при започване на март.

Подробности очаквайте от екипа на NOVINI.BG в Страсбург.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР