Въз основа на кода, открит във фърмуера на iOS 17

...
Въз основа на кода, открит във фърмуера на iOS 17
Коментари Харесай

В iPhone 15 ще може да се зададе до колко процента да се зарежда батерията

Въз основа на кода, открит във фърмуера на iOS 17 RC, който стана наличен за разработчиците, ресурсът 9to5mac стигна до заключението, че Apple е създала нова функционалност, която разрешава на потребителите да лимитират оптималното равнище на зареждане на батерията.

Когато функционалността е деактивирана, потребителите ще получат известие, че iPhone ще се „ зареди до цялостния си потенциал “. Но когато функционалността е задействана, системата ще заяви на потребителя, че батерията „ ще се зареди до към Х% “. Приложението „ Настройки “ също по този начин ще покаже по кое време iPhone за финален път е бил зареден до заложената от потребителя граница.

Функцията работи сходно на „ Оптимизираното зареждане на батерията “, която изследва всекидневието на потребителя и приключва зареждането на батерията над 80% единствено когато потребителят изключи iPhone. Новата алтернатива обаче постоянно ще лимитира зареждането на смарт телефона до заложеното от потребителя тъкмо несъмнено равнище.

Това се дължи на обстоятелството, че зареждането на литиево-йонната батерия до 100% води до по-бързата ѝ обезценка, по тази причина някои производители на телефони прибавят функционалности, които лимитират зареждането в избрани обстановки.

Много консуматори на iPhone 14 Pro се оплакват, че оптималният потенциал на батерията на устройството бързо понижава. Това може да е предиздвикало Apple да даде на потребителите опция да ръководят по-добре зареждането на батерията на своя iPhone.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР