Вайос Доцикас поема поста изпълнителен директор на Тойота Балканс от

...
Вайос Доцикас поема поста изпълнителен директор на Тойота Балканс от
Коментари Харесай

Нов изпълнителен директор на Тойота Балканс

Вайос Доцикас поема поста изпълнителен шеф на Тойота Балканс от 1 януари 2018 г, с отговорности за пазарите на България, Македония и Албания, оповестиха от компнията.

Доцикас се причислява към Тойота Гърция през декември 1986 година и има повече от 30 години опит в бизнеса на Toyota. През 2011 година той е нараснал на служба Ритейл Директор - Гърция, а през 2014 година обсегът на неговата роля и отговорности е уголемен и той заема позицията Ритейл Директор за Гърция, България, Румъния, Македония и Албания.

През последните години Вайос и неговият екип реализираха високи резултати в ритейл бизнеса като в изискванията на мощна икономическа неустойчивост в Гърция доста усилиха рентабилността на целия Балканския район.

На новата си позиция той ще дава отговор за цялостното развиване на бизнеса на Toyota & Lexus в поверените му пазари, като ще ръководи активността по дистрибуцията, продажбите през личните дилърства, както и през самостоятелната дилърска мрежа на двете марки в страните от района.

Вайос поема поста от Георгиос Кириазис, който слага началото на бизнеса на Toyota в България през 1995 година, а през 1999 година основава Тойота Балканс ЕООД - формален вносител и дистрибутор на Toyota & Lexus. След 26 години успешнa кариера обвързвана с марките Toyota & Lexus, Георгиос Кириазис се отдръпва в пенсия.

 Снимка 315593
Източник:

Историята на Toyota в България стартира с ТМ Ауто ЕООД - компания основана през 1993 година като 100% благосъстоятелност на японската корпорация " ТОМЕН ". В края на 1995 година за по-експанзивно развиване сдружението подписва контракт за ръководство с английския холдинг Инчкейп.

Тойота Балканс ЕООД е записано в България сдружение напълно благосъстоятелност на английския холдинг Инчкейп. Компанията е формален вносител и дистрибутор на марките Toyota и Lexus в България.

За последните 22 години Toyota съумя да се наложи като един от водачите на българския авто пазар, разполагащ с внушителна, дългогодишна дилърска мрежа, състояща се от 15 представителства в 14 града.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР