Ваятелят на паметника на Васил Левски в Парка на възрожденците

...
Ваятелят на паметника на Васил Левски в Парка на възрожденците
Коментари Харесай

Скулпторът Даниел Кънчев ще твори на Националното биенале в Шумен

Ваятелят на паметника на Васил Левски в Парка на възрожденците ще твори наред с още 7 свои сътрудници на тематика „ Тракийски претекстове “

От през днешния ден до 29 юли на територията на Природния парк „ Шуменско плато “ ще се организира Национално биенале по статуя. Темата на форума е „ Тракийски претекстове “. Целта е да се обърне внимание на културно-историческото завещание, оставено от народа на траките по нашите земи.

В биеналето ще вземат участие осем скулптори – Калоян Тодоров и Бехчет Данъджъ от Шумен, Владимир Веселинов и Радко Вълчев от Велико Търново, Даниел Кънчев от Русе, Атанас Стоянов от Бургас, Ангел Каравланов от Пловдив и Олга Йорданова от София.

За изработването на скулптурите ще се употребява врачански камък, а участниците ще творят в двора на „ Зеленото учебно заведение “, което се намира на Шуменското плато.

Идеята на създателите е посредством скулптурното изкуство да се опознае културно-историческото завещание на Шумен и района, смисъла му за страната, както и популяризирането на града и неговите забележителности като притегателно място за основаване на изкуство.

Организатор на Националното биенале по статуя е Община Шумен.

Амбицията на уредниците е събитието да се организира на територията на Политическа партия „ Шуменско плато “ през две години.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР