Вая Драганова от клуб Левски Триадица спечели второто контролно състезание

...
Вая Драганова от клуб Левски Триадица спечели второто контролно състезание
Коментари Харесай

Вая Драганова спечели второто контролно при по-младите грации

Вая Драганова от клуб Левски Триадица завоюва второто контролно съревнование на националния тим самостоятелно девойки, което се организира през вчерашния ден в зала "Раковски ".

Резултатите от тези контролни ще бъдат годни за установяване на двете гимнастички на България, които ще вземат участие на олимпийската подготовка за Младежките олимпийски игри през февруари месец в съветската столица Москва. Младежките олимпийски игри ще се проведат през септември в Буенос Айрес (Аржентина), а квотите ще се раздават на квалификацията в съветската столица от 12-и до 15-и февруари.

На квалификациите могат да вземат участие по две гимнастички от страна, а за олимпиадата ще се класира единствено една представителка от страна. Класиралите се до 18-то място за многобой в Москва ще вземат участие в младежките олимпийски игри. Съставът на българския тим ще бъде явен директно преди заминаването за надпреварата, като ще се вземат поради резултатите от контролните, както и моментната форма на състезателките. След Драганова в класирането следват Елизабет Йовчева (Чар ДКС, Варна), Анна Келман (Чар ДКС, Варна), Татяна Воложанина (Левски Илиана) и Вероника Любчова (Авангард, София).

В генералното класиране от двете контролни отпред е Елизабет Йовчева, следвана от Вая Драганова, Татяна Воложанина, Анна Келман и Вероника Любчова. Новоизбраният президент на Техническия комитет към Европейския съюз по гимнастика Мария Петрова и президентът на БФХГ Илиана Раева бяха сюрпризирани от всички в залата. Те бяха посрещнати с доста овации и поздравления по отношение на изключителната чест за България с избора на Мария Петрова. Директорът на националните тимове Деспа Кателиева подари хубав букет на Илиана Раева, а старши-треньорът на народен тим девойки самостоятелно Силвия Стойнева изненада с голям букет Мария Петрова. Всички пожелаха на Мария Петрова сполучлива и ползотворна работа и поздравиха Илиана Раева за сполучливата политика, която следва българската централа./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР