Въвеждат задължителен зелен сертификат за всички дейности на закрито. Това

...
Въвеждат задължителен зелен сертификат за всички дейности на закрито. Това
Коментари Харесай

Въвеждат задължителен зелен сертификат за всички дейности на закрито

Въвеждат наложителен зелен документ за всички действия на закрито. Това разгласи здравният министър доктор Стойчо Кацаров на брифинг. Мярката влиза в мощна от среднощ в сряда против четвъртък, оповестяват от Нова телевизия.

Той акцентира, че броят на инфектираните, приетите в болница и умрелите е повишен и това е повода за въвеждането на ограниченията. В процеса на разискване са се присъединили както здравни специалисти, по този начин и експерти от просветителното министерство и това на туризма.

" Въвежда се условие за зелен документ за всички кина, театри, циркови представления, музеи, галерии, магазини вид мол, магазини над 300 кв. метра, фитнес центрове, спортни зали, клубове и басейни, заведенията за хранене, хотелите. Пазарите навън би трябвало да съблюдават всички противоепидемични ограничения ", изясни Кацаров.

Преустановяват се свижданията в лечебните заведения, допълват и от Българска национална телевизия.

Въвежда се условие за работещите в здравния заведения и старешки домове в страната, като те би трябвало да работят единствено при съществуване на зелен документ.

Преобладаващото мнение е, че условието за съблюдаване на зелен документ е по-лесно да бъде следено, в сравнение с условието за съблюдаване на условия в пространства, като брой маси, изясни Кацаров.

Проверяващите, които реализират надзор за спазването на зелен документ, също ще работят единствено при съществуване на зелен документ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР