Въвеждат забрана за влизане на стари коли в центъра на

...
Въвеждат забрана за влизане на стари коли в центъра на
Коментари Харесай

Скоро забраняват старите коли в центъра на София

Въвеждат възбрана за влизане на остарели коли в центъра на София. Първата нискоемисионна зона се чака да проработи в още в края на тази година.

Предложенията къде тъкмо да са нискоемисионните зони към момента се разискват.

Очаква се да са две - като тази в идеалния център да проработи през декември. Другата ще обгръща много по-широк периметър, само че от общината плануват гратисен интервал до 2025 година. Глобите ще са от 50 лв. за физически лица до 200 лв. за юридически.

А наказания ще се постановат от началото на декември до края на февруари - първоначално единствено за коли от първа еко категория.

Нискоемисионните зони ще са две. От декември се чака да се забрани влизането на коли от първа еко категория в по този начин наречения „ Малък ринг”. От 2025-та година там се възнамерява да не влизат и колите от втора еко категория.

Другата зона се назовава „ Голям ринг”. Тя обгръща по-широка територия и най-замърсяващите транспортни средства няма да могат да минават през нея също от 2025-та.

“Камерите са над 180. Идеята е тези камери да разчитат номерата на колите и надлежно след информация да откриват коя екологична категория са”, изясни Зафир Зарков, общински консултант в Столичния общински съвет.

“Ще имат фотография на влизането в неразрешената зона в центъра на града и така като… са най-замърсяващите коли и не дават отговор на допустимите екологични групи, надлежно ще бъдат глобени. Редът е същият, както е при камерите за превишена скорост”, разясни той.

След месец публично разискване, предложенията ще влязат за спор и гласоподаване в Столичния общински съвет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР