Въвеждат се временни промени в движението по автомагистрала Тракия“. В неделя,

...
Въвеждат се временни промени в движението по автомагистрала Тракия“.
В неделя,
Коментари Харесай

Въвеждат се временни промени в движението по магистрала „Тракия“

Въвеждат се краткотрайни промени в придвижването по автомагистрала „ Тракия “.

В неделя, сред 11-ия и 16-им км на автомагистралата ще има две ленти за придвижване в посока София, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ). За пътуващите към София ще има две ленти, а за Бургас – една лента, а задачата е по-бързо и комфортно пътешестване в края на почивните дни, когато трафикът към столицата е по-интензивен. 

Днес придвижването в правата се реализира в двете посоки в платното за Бургас заради ремонт на фугите на мостовите уреди при км 13-ти и км 16-ти в платното за София. Промяната в придвижването ще продължи до 17 юни, само че фирмата-изпълнител работи по този начин, че ремонтът да приключи колкото се може по-скоро, допълват от АПИ. Шофьорите би трябвало да се движат с нараснало внимание, да следват прецизно поставената пътна сигнализация, както и въведеното ограничаване на скоростта – 50 км/ч.

От АПИ оповестиха още, че през днешния ден придвижването при 61-ия км автомагистралата в посока София се прави в изпреварващата лента, заради ремонтни действия в дейната лента. Участъкът се контролира с пътни знаци.

До 20:00 часа през днешния ден, както и от 08:00 часа до 12:00 на следващия ден, ще се ограничи придвижването за тежкотоварните коли над 12 т в сектора от 5-ия до 23-ия км на Автомагистрала „ Тракия “ в посока Бургас. При нужда в неделя – 11 юни, и в понеделник – 12 юни, тежкотоварният трафик още веднъж ще бъде пренасочен по обезпечения обходен маршрут по първокласния път София – Пловдив. Моторните транспортни средства над 12 т ще се отбиват при 5-ти км в посока Бургас на Автомагистрала „ Тракия “ по пътната връзка с първокласния път София – Пловдив и ще се връщат на автомагистралата през пътен възел „ Вакарел “ – при 23-ти км на Автомагистрала „ Тракия “.

Временната организация е поради спешното положение на оборудването при км 20-ти на автомагистралата. Поради това придвижването в посока Бургас се реализира единствено в изпреварващата лента. Селскостопанският подлез се нуждае от ремонт и трафикът е стеснен в дейната и спешната лента за осъществяването на подготвителни работи за иден ремонт на пътната плоча.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР