Въвеждат се цени за ползване на корабно място на Рибарско

...
Въвеждат се цени за ползване на корабно място на Рибарско
Коментари Харесай

Между 350 и 8800 лв. годишна такса за корабно място на Рибарско пристанище - Варна

Въвеждат се цени за прилагане на корабно място на Рибарско пристанище - Варна

Между 350 и 8800 лева ще бъде годишната такса за корабно място . Тя се дефинира според от дължината на плавателния съд. Решението за въвеждане на цени за прилагане на корабно място на Рибарско пристанище - Варна са включени в Наредбата за установяване и администриране на локалните такси и цени на услуги. Промените в тази разпоредба бяха утвърдени от Правната комисия към Общинския съвет във Варна.

Най-ниската цена ще заплащат риболовни кораби и лодки с дължина до 8 метра, а най-високата - плавателни съдове над 40 метра.

От варненската администрация чакат да бъдат реализирани няколко съществени цели с въвеждането на цени за прилагане на Рибарското пристанище. Сред тях са: запазване на околната среда, стабилно развиване на риболовната активност, опазване на занаята риболовство и поминъка на риболовците в района . Други цели са възстановяване на сигурността и изискванията на труд и усилване на капацитета за развиване на туризма .

Очаква се от смяната в наредбата да завоюват всички - както ползвателите и посетителите, по този начин и общинският бюджет. Варненските админи чакат, че с изключение на за лов на риба, хората ще посещават пристанището и за разходка.

Правната комисия утвърди и промени в Наредбата за установяване размера на локалните налози. Собствениците на недвижими парцели към този момент ще могат да заплащат локалните си налози от началото на годината, а не от 1 март, както беше до момента .

Поправките плануват също недвижимости с данъчна оценка до 1680 лева да не се таксуват с налог . За новопостроените здания ще се дължи данък от началото на месеца, идващ месеца, през който са приключени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР