Въвеждат се нови противоепидемични мерки в София от днес -

...
Въвеждат се нови противоепидемични мерки в София от днес -
Коментари Харесай

Нови COVID мерки влизат в сила в София

Въвеждат се нови противоепидемични ограничения в София от през днешния ден - 4 август. Те ще са в действие 15 дни.

Защитните маски за лице към този момент са наложителни в здравни, лечебни заведения, аптеки, оптики и градския превоз. От през днешния ден към листата се прибавят и комерсиалните обекти, железопътни гари, автогари и летище София. В моловете маската ще е наложителна единствено в магазините, само че не и в общите елементи.

Противоепидемичните ограничения не се отнасят за спортуващите на закрито, за личния състав и клиентите на заведенията за хранене и забавление и за децата до 6 година

В закрити пространства и на работното място би трябвало да се съблюдава наложителна отдалеченост от метър и половина, постоянна стерилизация и проветряване.

При опция и по преценка работодателите и органите по назначение могат да основават опция за работа в отдалечена форма.

В детските заведения и профилираните институции се организира засилен утринен филтър в за недопускане на хора с клинични признаци на COVID-19, както и за други остри заразни заболявания.

Ограничения има и за свижданията в лечебните заведения.

Припомняме, че част от ограниченията към този момент бяха въведени и допълнени от РЗИ-София. Столицата обаче влезе в жълтия Етап 2, който предвиждаше разширение на обсега на част от Коронавирус ограниченията.

Освен София, в жълтия Етап 2 са Варна, Бургас и Силистра.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР