Въвеждат се нови мерки заради предстоящите европейски избори след година,

...
Въвеждат се нови мерки заради предстоящите европейски избори след година,
Коментари Харесай

ЕК обяви война на фалшивите новини

Въвеждат се нови ограничения поради идните европейски избори след година, написа НоваТВ.
Европейската комисия вкарва ограничения за битка с дезинформацията, подправените вести и хибридната медийна информация. Мерките се одобряват, с цел да се пресекат осведомителни акции за заблуждение на обществото в акцията за идните европейски избори след година.

Брюксел основава механизъм за следене на източниците на информация и техните спонсори с електронна идентификация.

Комисията ще постанова на онлайн платформите да отстраняват подправените профили на обществените мрежи. Като първа стъпка новите ограничения ще се вкарат на доброволни начала, а в случай че това не проработи до края на годината ще се подхващат и нови правила.

Мерките показаха комисарите по цифровизация Мария Габриел и по сигурността Джулиън Кинг.

„ Има нелоялни практики и Комисията би трябвало да се намеси. В момента има липса на проследяемост. Насочваме се към това с протоколи и логаритми и регистрация за потребление на същински имена, както инспекция на обстоятелствата ”, съобщи Мариела Габриел.;

„ Днешният свят е подвластен от технологиите в невиждан мащаб и се изправяме пред кибер закани, хибридни войни и операции със съществени последствия за нашата сигурност. Руската военна теория е заложила осведомителната война като основа за активността си. Цифровите принадлежности се популяризират огромно във всички сфери на нашия живот. 80% от европейците виждат дезинформацията като проблем. Социалните медии имат въздействие върху новините и информацията. За да се оправим със заканите пред идващите избори ”, съобщи Джулиън Кинг.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР