Въвеждат се електронни направления и епикризи в болниците от 1

...
Въвеждат се електронни направления и епикризи в болниците от 1
Коментари Харесай

Сербезова: Въвеждаме електронни направления и епикризи в болниците от 1 август

Въвеждат се електронни посоки и епикризи в лечебните заведения от 1 август, заяви на брифинг министърът на опазването на здравето в оставка проф. Асена Сербезова. Министерството на здравеопазването възнамерява да пусне по този начин наречената електронна хоспитализация след месец.

" За миналите 6 месеца са въведени в Националната здравно-информационна система (НЗИС) ", заяви. Проф. Сербезова означи, че в последните месеци дигитализацията на системата е ускорена.

Това е облекчение освен за изпълнителите на здравна помощ, за НЗОК и за министерството, само че най-много за хората. Пациентът към този момент е деен участник в процеса, т.е. – инспектор на прозрачността в здравната ни система, тъй като като пациенти към този момент можем да виждаме какво се случва с нас в системата – да наблюдаваме какви медикаменти ни изписват, какви прегледи и проучвания са ни назначени и осъществени, като в същото време с помощта на дигитализацията към този момент не е належащо да обикаляме от експерт на експерт с цялата си здравна документи “, разяснява министър Сербезова. Тя беше безапелационна, че електронното опазване на здравето е основна промяна, въз основа
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР