Въвеждат реално действаща Зона 30 в София. Това ще е

...
Въвеждат реално действаща Зона 30 в София. Това ще е
Коментари Харесай

Въвеждат „Зона 30” в София

Въвеждат действително настояща „ Зона 30 ” в София. Това ще е първата зона с оптималната скорост на придвижване до 30 километра в час. Ограниченията ще се регламентират с промени в Закона за придвижване по пътищата.
Проектът ще се осъществя в карето сред булевардите „ Прага ”, „ Пенчо Славейков ”, „ Витоша ” и „ Скобелев ”, където скоростта е лимитирана със знак, който важи до идващото кръстовище.
Основно предписание в „ Зона 30 ” е, че пешеходците се употребяват постоянно с преимущество пред останалите участници в придвижването. Практиката демонстрира, че в случай че кола блъсне човек или различен автомобил с 30 км/ч, вероятността от съдбовен излаз е в пъти по-малка, в сравнение с, в случай че се движи с 50 км/ч.
Автомобилният играч Румен Дунев изясни в предаването " Здравей, България " по Нова тв, че при скорост, по-висока от 50 км/ч 85% от пътните катастрофи приключват с доста тежки контузии или загуба на живот на пешеходци. В Германия тази зона е въведена през 1980 година, а в Швейцария – през 1986 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР