Въвеждат и регистрация на брокериТрябва да бъде въведен механизъм за

...
Въвеждат и регистрация на брокериТрябва да бъде въведен механизъм за
Коментари Харесай

Край на покупката на имоти под себестойност

Въвеждат и регистрация на брокери

Трябва да бъде въведен механизъм за ограничение на опциите при продажба на парцели в документите да се записва по-ниска цена от действително платената от купувача. Това е записано в държавен План за деяние за ограничение на рисковете от изпиране на пари и финансиране на тероризма, написа Труд.

От документа излиза наяве, че има висок риск за потребление на покупките на парцели за изпиране на пари, които са извоювани по непочтен метод. Затова концепцията е в сектора да бъдат въведени правила. Предвижда се да бъде въведена регистрация или лицензиране на фирмите в бранша на недвижимите парцели, както и да има избрани условия към хората, които желаят да бъдат брокери на парцели.

За такива промени от сектора упорстват от години. Дори в предходния парламент депутати внесоха законопроект, който изискваше професионална подготовка от хората, които желаят да са брокери на парцели, само че Народното събрание беше разхлабен преди да се стигне до гласоподаване на текстовете.

Сред другите ограничения, които са набелязани в Плана за ограничение рисковете от изпиране на пари, е обзор на наказателното законодателство в региона на корупционните закононарушения. Целта е да бъдат направени промени, които да подтикват хората да признават, в случай че са дали рушвет. Идеята е, в случай че човек непринудено признае, че е дал рушвет, от него да не се търси наказателна отговорност. Друга концепция е, за хора, които сътрудничат на прокурора в изключително тежки случаи на корупция, да може да се подписват съглашения за по-леки наказания.

Предвидено е да бъде изработен и обзор на законодателството в региона на данъчните измами и при нужда да бъдат направени промени за ограничение на опциите за укриване на данъци и източване на държавната хазна.

В Плана за ограничение рисковете от изпиране на пари е посочено, че би трябвало да бъдат препоръчани и ограничения за ограничение на злоупотребите с сдружения с лимитирана отговорност (ООД) при данъчни закононарушения. За задачата би трябвало да бъде изработен обзор на законодателството в другите страни от Европейски Съюз по отношение на съществуващите практики при регистрация на сдружения с най-малък капитал. В момента съгласно Търговския закон капиталът на ООД не може да бъде по-малък от 2 лева, което очевидно се употребява за вписване на доста компании за данъчни измами или пране на пари. В Плана за деяние е записано, че може да бъдат препоръчани спомагателни условия при регистрация на сдружения с най-малък капитал.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР