Въвеждането на задължителна детска градина от 4-годишна възраст не трябва

...
Въвеждането на задължителна детска градина от 4-годишна възраст не трябва
Коментари Харесай

ВМРО иска безплатна да бъде детската градина за всички деца

Въвеждането на наложителна детска градина от 4-годишна възраст не би трябвало да става за сметка на спомагателна обществена помощ за избрани групи деца, декларират от Вътрешна македонска революционна организация и упорстват за безвъзмездна детска градина за всички деца.

Реакцията е в отговор на промени в Закона за предучилищното и учебно обучение, импортирани от Министерския съвет за разискване в Народното събрание.

Според текстовете "държавата подкрепя заплащането на такси за прилагане на детски градини, дължими от родителите, които получават обществени помощи и/или месечни фамилни помощи за деца по реда на Закона за обществено подкрепяне или Закона за фамилни помощи за деца ", показват от Вътрешна македонска революционна организация. Според патриотите това слага в неравностойно състояние работещите родители и опорочава концепцията на Вътрешна македонска революционна организация за наложителна безвъзмездна градина за всички българчета, която била още от 2015 година

Четири деца от столичната детска градина "Звездичка " са с COVID-19

От Вътрешна македонска революционна организация напомнят, че изпращането на децата от 4-годишна възраст на предучилищно образование е обвързване на всички родители без оглед на обществения статус. "В същото време едните ще заплащат такса, а другите, които към този момент са прикачени към обществената система като ползватели на друг тип обществени заплащания, са освободени от това обвързване. По този метод с изключение на чисто дискриминационния детайл се припокриват няколко финансови потока от държавния бюджет към избрани групи хора. Това е втора, трета, а от време на време и пета обществена помощ за избрани фамилии ", показват от партията.

"Категорично се възпротивяваме на това и продължаваме да настояваме за изцяло безвъзмездни детски градини за всички деца. Ако това не е допустимо в границите на сегашния бюджет, то дано най-малко за тази образователна година да бъде признато нашето предложение за безвъзмездна градина да се сложи аршин междинната работна заплата за страната. Тя все още е към 1200 лева Така при двама работещи родители това значи 2400 лева, разграничени на 4-членно семейство, границата за 2020 година би трябвало да стане най-малък приход от 600 лева на член от фамилията за безвъзмездна детска градина. А от 2021 година несъмнено би трябвало да се създаде модел на изцяло възнаграждение на таксите на всички деца от страна на страната ", декларират от Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР