Въвеждането на ТОЛ-системата е един неизбежен процес, който рано или

...
Въвеждането на ТОЛ-системата е един неизбежен процес, който рано или
Коментари Харесай

Васил Пиронков: Въвеждането на ТОЛ-системата е един неизбежен процес

Въвеждането на ТОЛ-системата е един неминуем развой, който рано или късно трябваше да пристигна. Това съобщи в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " Васил Пиронков , ръководител на Сдружението на автобусните превозвачи:

Друг е въпросът дали към сегашния миг ТОЛ-системата дава отговор на пътната конюнктура, която имаме. Трябва и държавното управление да е наясно, че автобусните превозвачи, които правят публичен транспорт на пасажери, правят обществена услуга, т.е. там, където договорите са подписани с общините тази услуга е с понижение, с избрани критерии, има доста правоимащи и е обикновено тол системата да работи. Без нея е видно, че след 2020 година няма по какъв начин да се поддържа пътната инфраструктура в България. Това го има във всички развити европейски страни, само че би трябвало да има разграничаване сред тази обществена услуга и другите несоциални услуги, осъществявани от превозвачи като профилираният транспорт и инцидентните транспорти.

Очакваме да се срещнем и да имаме диалози с облекчение, които да дават отговор на сегашната конюнктура на цените на билетите и да употребяват отстъпка единствено тези автобусни превозвачи, които правят превоз, обвързван с контракт с общините, тъй като единствено там е обществената услуга, добави още Пиронков:

Там, където няма такива контракти, ние сме " за " да работи обикновено тази ТОЛ-система. Аз бих желал единствено да припомня, че в Закона за автомобилните транспорти, в Закона за придвижване по пътищата би трябвало смяната на транспортните средства, които са повече от 6 плюс 1 до 8 плюс 1, да се види в коя категория ще бъдат – във винетната система или в тол системата.

Цялото изявление с Васил Пиронков можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР