Въвеждането на таван за надценката за определени групи стоки би

...
Въвеждането на таван за надценката за определени групи стоки би
Коментари Харесай

Търговските вериги готови да атакуват тавана на надценките в съда и ЕК

Въвеждането на таван за надценката за избрани групи артикули би навредила на конкуренцията и ние няма по какъв начин да участваме в диалог с държавното управление, който води до нарушение на закона, заяви пред " Нова телевизия " Николай Вълканов, ръководител на Сдружението за съвременна търговия. То обединява огромните търговски вериги у нас. Предложението за въвеждане на таван на надценките пристигна от Министерството на стопанската система и се обмисля да влезе в действие от април.

Според Вълканов, в случай че се одобри сходно решение ще се сезира Европейската комисия, ще се търси и вид за атакуване на нововъведението в съда. За него въвеждането на сходна мярка без сериозен разбор е безконтролно.

Вълканов не скри, че огромните търговски вериги биха могли да оцелеят и при въвеждане на таван на надценките, само че дребните магазини ще бъдат изправени пред банкрут. Той разяснява още, че въведената във Франция система е друга, като търговците се включват непринудено в самодейността за закрепени цени на избран артикули. " Това в този момент го има и при нас. Всички търговци вършат понижения ", добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР