Въвеждането на таван на цените на руския газ в Европа,

...
Въвеждането на таван на цените на руския газ в Европа,
Коментари Харесай

Газпром пак плаши Европа: Спираме газа, ако сложите таван на цените

Въвеждането на таван на цените на съветския газ в Европа, в случай че бъде взето такова решение, ще бъде нарушаване на договорните условия и ще докара до преустановяване на доставките. Това съобщи в неделя шефът на съветския енергиен колос " Газпром " Алексей Милер, представен от организация " Спутник ".

" Ние се ръководим от подписаните контракти. Разбира се, сходно едностранно решение би било в нарушаване на основни условия на контракта, което ще докара до преустановяване на доставките ", сподели Милър пред съветската телевизия " Россия 1 ".

На 6 октомври Европейският съюз вкара осми пакет от наказания против Москва, който, наред с други неща, дефинира рамка за ограничение на цената на импортирания по море съветски нефт на равнище, координирано от съдружниците от Г-7. Мярката влиза в действие от 5 декември за суровия нефт и от 5 февруари за рафинираните петролни артикули. Някои страни от Европейски Съюз, в това число Унгария, бяха изключени от сходни ограничения, защото внасят съветски нефт по тръбопроводи.

В края на септември министрите на енергетиката на 15 страни от Европейски Съюз изпратиха взаимен апел до Европейската комисия, в който се оповестиха за въвеждане на таван на цените за целия импорт на газ в Европейски Съюз, без значение от неговия генезис, за ограничение на повишаването на силата. Окончателно решение за газа към момента не е взето.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР