Въвеждането на системата ВАР в България ще започне първо от

...
Въвеждането на системата ВАР в България ще започне първо от
Коментари Харесай

Тестват ВАР в юношеските първенства у нас

Въвеждането на системата ВАР в България ще стартира първо от юношеските шампионати до 19 и до 17 години. Именно мачове от двете елитни групи ще служат като пробни за реферите, които ще минат образование. От БФС са решили преди използването на системата в елита тя да бъде тествана при подрастващите и по този начин арбитрите да са готови оптимално за това, което ги чака.

От Съдийската комисия към централата към този момент работят по реализирането на образованието. Те са определили 16 съдии от Първа лига, които ще минат курса. Към тях ще бъдат прибавени още 6 от Втора лига. При тях подборът ще е по-специален. Първоначално ще са 14, които ще бъдат подложени на изпит и след него ще бъдат сведени до шестима. Те дружно с 16-те от елита към този момент ще могат да ползват наученото в мачовете от юношеските шампионати, а след това в Първа лига.  Кабаков: ВАР ще докара до по-малко полемики в съдийските решения у нас

Обучение от елитните ни рефери няма да минат само Георги Кабаков, който към този момент работи с ВАР при интернационалните си дежурства, както и Николай Йорданов. Настоящият сезон за Йорданов е финален, откакто навършва пределната възраст за управление на мачове.

От Изпълкома на БФС към този момент оповестиха, че ще изберат от три предложения за системата ВАР, която най-рано може да започва в елита напролет на 2021 година. Заради пандемията обаче вицепрезидентът на централата Атанас Фурнаджиев съобщи, че към този момент това не стои на дневен ред. Въпреки това Съдийската комисия работи по своята част.

" Тема спорт "

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР