Въвеждането на режим на уличното осветление в Смолян е единствената

...
Въвеждането на режим на уличното осветление в Смолян е единствената
Коментари Харесай

Според кмета Мелемов: Режим на уличното осветление в Смолян е единственото възможно решение

Въвеждането на режим на уличното осветяване в Смолян е единствената допустима мярка, след тройното нарастване на сметките за ток през последния месец, съобщи на конференция през днешния ден кметът на общината Николай Мелемов.

Според него общината е принудена да предприеме непопулярни ограничения, наложени от справедливи условия. Заради нарастване на цените на строителните материали, общината е спряла осъществяването на план за създаване на обществени жилища, финансиран по европейска стратегия, оповестиха от общинското управление.

Сметката за ток на общината за декември е 278 хиляди лева, до момента в който за същия месец през 2020 година Смолян е платил 91 хиляди лева, добави кметът. Той изясни, че с въвеждането на часове на изключване на уличното осветяване ще се понижат разноските за електричество. В бюджета на общината няма разноски, които могат да бъдат спестени като разкош, а нарасналите сметки за ток биха се компенсирали само от пестене на финансовите средства, разяснява Мелемов.

Проектът за създаване на обществени жилища е спрян, откакто общината е прекратила по взаимно единодушие контракта с компанията реализатор, изясни заместник-кметът Марин Захариев. Фирмата е показала планове, съгласно които обектът се оскъпява след налагащо се препроектиране, прецизират от управлението на общината. Предвижда се планът да се поправя като ремонт на съществуваща постройка, в която да бъдат обособени обществени жилища.

През март се чака да стартира доставка на отоплителни уреди за семействата, присъединили се в плана за промяна на горивната база в града. Отлив на искащи да получат климатици, печки на пелети или газ не се следи след скока на цените на силата и горивата. Одобрените семейства по плана имат опция да трансформират първичния си избор и да заявят различен вид от предлаганите разновидности за екологично щадящо отопление.

Общината е спечелила план за инсталиране на фотоволтаици, които да зареждат с ток спортната зала и плувния басейн в Смолян.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР