Въвеждането на мита върху вноса на автомобили в САЩ ще

...
Въвеждането на мита върху вноса на автомобили в САЩ ще
Коментари Харесай

Как Тръмп удари Германия с €6 млрд.

Въвеждането на мита върху вноса на коли в Съединени американски щати ще понижи немския БВП с към 6 милиарда евро, съобщи в петък президентът на Търговската и индустриална камара на Германия (DIHK) - Ерик Швайцер пред телевизия ZDF, оповестява Ройтерс.

Повод за тези терзания дава опасността от страна на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да вкара високи мита за вноса на коли като част от нарастващия търговски дебат с останалия свят. Това предложение обаче посрещна мощен отпор освен от Европейски Съюз и останалите огромни търговски сътрудници на Съединени американски щати, само че и от Американската автомобилна асоциация, която призов в четвъртък Тръмп да не постанова сходни мита. Според изследване на асоциацията, въвеждането на 25-процентно мито върху вноса на коли и аварийни елементи би довело до съществено покачване на цените, до спад на продажбите с 2 млн. автомобила на година и до редуциране на над 700 хиляди работни места в границите на Съединени американски щати, прецизира БНР.

Президентът на DIHK Ерик Швайцер уточни в изявлението си за ZDF, че приема "много на съществено " заканите на Доналд Тръмп и добави, че сходни митнически цени ще бъдат в несъгласие с интернационалното право.

Той също предизвести, че тези мита освен ще доведат до загуба на работни места в Германия и Европа, само че и ще обиден пазара на труда и вложенията в Съединени американски щати.

Германският канцлер Ангела Меркел също счита, че възможни американски мита върху вноса на коли биха били в несъгласие с разпоредбите на Световната комерсиална организация.

Тя беше представена да споделя, че не желае мита върху вноса на коли, защото това би навредило на Европейски Съюз и на останалия свят. "Ако обаче се наложи, Европейският съюз работи върху контрамерки, само че вероятно тяхно въвеждане би представлявало най-лошото решение ", уточни Меркел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР