Въвеждането на мита върху вноса на алуминий и стомана в

...
Въвеждането на мита върху вноса на алуминий и стомана в
Коментари Харесай

Луис Колунга: САЩ направиха изключение от митата за Мексико и Канада, могат да го направят и за ЕС

Въвеждането на мита върху вноса на алуминий и стомана в Съединените щати ще повиши инфлацията в страната, предизвести пред " Хоризонт " и предаването " Събота 150 " икономистът Л уис Колунга - заместител - общоприет секретар на федерацията " IndustriAll ", сплотяваща европейски търговски производители в областта на промишлеността. Щетите от възможното въвеждане на мита за европейския бизнес могат да бъдат неведнъж по-големи от предстоящото, добави той " Ние имаме единствено подписано предписание за въвеждането на мита върху алуминия и стоманата - надлежно по 10 % и 25 %, само че не знаем по какъв начин ще се отразят те върху обособените артикули, които са създадени от тези материали. Първо би трябвало да подчертаем, че Европейският съюз сигурно е срещу въвеждането на тези мита и има доста съществени причини за това. Първият е, че вносът на алуминий и стомана не е опасност за националната сигурност, както твърди президентът на Съединените щати Доналд Тръмп. Това е политическо обръщение, само че не и икономическо. Разбира се, има проблеми към производителите на стомана и алуминий, които би трябвало да създадат повече вложения. От Европейския съюз обаче сме срещу митата, тъй като проблемите би трябвало да се вземат решение по разпоредбите на Световната комерсиална организация. Ние поддържаме пазарно насочената стопанска система. Трябва да кажем, че има проблем със свръхпроизвоството, само че той не идва от Европейския съюз. Ние не би трябвало да подценяваме казуса, само че въвеждането на едностранни мита не е решение. Освен това изрично може да кажем, че Европейският съюз по никакъв метод не е забъркан в нечестна търговия и всевъзможни други сходни действия, в които ни упреква Доналд Тръмп ". Колунга е безапелационен, че Европейският съюз би трябвало да упорства да бъде изключен от листата с страните, за които ще важат новите търговски ограничения.  " Някои страни от Европейския съюз изнасят стомана за Съединените щати. Най-големият експортьор, несъмнено, е Германия. По-сериозни количества се изнасят от Италия, Испания, Франция, Обединеното кралство, Белгия и Люксембург. Има и други страни, само че техните количества експорт са незначителни. Съединените щати направиха изключение за Мексико и Канада и ние мислим, че могат да го създадат и за Европейския съюз като за обособена страна. Мисля, че това може да е част от решението, тъй като действително приказваме за четири - пет милиона тона стомана годишно. Европейският съюз не изнася алуминий за Съединените щати. 

Освен това би трябвало да го погледнем и от другата позиция. Много производители на стомана и алуминий ще опитат да пренасочат износа си към Европейския съюз, тъй като огромният американски пазар ще бъде затворен за тях ".
Въвеждането на мита от страна на Съединени американски щати ще докара до  сериозен растеж на инфлацията, безапелационен е икономистът: " Ние си представяме обстановката към Доналд Тръмп и метода, по който той работи. Не единствено икономическият му консултант подаде оставка. Преди ден или два имаше и други хора, които напуснаха администрацията. Това обаче не е стопански въпрос и не мога да го разясня. Мога да схвана за какво има разнообразни отзиви по въпроса. Някои хора имат вяра, че това ще разреши на локалните производители да усилят продукцията си и да основат нови работни места. Въвеждането на мита върху стоманата и алуминия ще докара до увеличение на цените, а това незабавно ще се отрази на производителите на коли и на самолети. Знаете, че в авиоиндустрията алуминият е извънредно употребен. Вероятно ще станем очевидци на повишаване и на останалите първични материали. Всичко това ще докара до доста сериозен растеж на инфлацията ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР