Въвеждането на данък за престой в турски хотели ще бъде

...
Въвеждането на данък за престой в турски хотели ще бъде
Коментари Харесай

Турските хотелиери: Данък за престой ще е неприятна изненада за туристите

Въвеждането на налог за престой в турски хотели ще бъде неприятна изненада за туристи, които към този момент са предплатили почивките си за Турция за 2020 година Това съобщи ръководителят на Федерацията на турските хотелиери Осман Айък, представен от ТАСС.

Той уточни, че събирането на налога от туристи, които към този момент са платили почивките си, може да бъде проблематично за туроператорите, предава Българска телеграфна агенция.

Гостите ни са платили за почивки за 2020 година още преди решението за въвеждането на налозите за престой в хотели. Това ще се трансформира в същинска неприятна изненада за тях. По закон ще би трябвало да постановяваме този налог на клиентите ни, уточни Айък.

На 7 декември в турския Държавен вестник ( " Ресми газете " ) бе оповестен законът, подписан от президента Реджеп Тайип Ердоган. Законът съдържа състояние за въвеждане на спомагателен налог от 2 % за престой в хотели на територията на страната. Първоначално - от 1 април до края на 2020 година, данъкът ще бъде в размер на един %. Хотелиерите ще би трябвало да го маркират в сметките на клиентите за престоя им в хотел. Президентът има пълномощия с декрет да го понижи на половина или да го усили двойно.

Данъкът ще бъде налаган за престой в хотели, мотели, жилища, къщи за посетители и къмпинги. Законът важи и за визити в развлекателни паркове, аквапаркове, заведения за хранене към хотели и други

Данъкът няма да бъде налаган за престой в студентски общежития, пансиони и почивни станции за учащи.

Против новия налог се оповестиха освен хотелиери, само че и редица турски политици, основно представители на опозиционната Народнорепубликанска партия.

Инициатор за въвеждането на налога е ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) на Ердоган. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР