Въвеждането на антикризисните мерките, които са добри, не означава, че

...
Въвеждането на антикризисните мерките, които са добри, не означава, че
Коментари Харесай

Маргаритов: Антикризисните мерки ще влязат, когато парламентът плати сметката

Въвеждането на антикризисните ограниченията, които са положителни, не значи, че ще работят, в случай че няма ефикасен надзор и знаци, през които да се мери техният директен резултат върху покупателната стойност на жителите. Toва съобщи заместник-министърът на стопанската система Димитър Маргаритов пред Българска национална телевизия.
 Без проблем още от 1 юли плащаме по-евтин бензин, твърди Нинова
Без проблем още от 1 юли плащаме по-евтин бензин, твърди Нинова

Вицепремиерът към този момент не твърди, че цената на хляба ще падне, като няма Данък добавена стойност

Това, което ние ще вършим, е редом с правенето на текстовете, с които ще бъдат въведени ограниченията, да се създаде механизъм за надзор и мониторинг на самите ограничения. Механизмите, по които действат ограниченията, ще бъдат въведени със сметката, която би трябвало да бъде платена от Народното събрание с актуализацията на бюджета, акцентира зам.-министърът.

По думите му механизмите за надзор дават своя резултат - да не се стигне до шоково и изкуствено повишаване на цените. Спекулата е разбиране, което се преглежда в гражданския и публичния смисъл, само че в случай че има потребност от спомагателни механизми за надзор, тогава би имало далавера. За картел има подозрения, че може да има и може да бъде открито дали избрани търговци не злоупотребяват с актуалната обстановка , посочи Маргаритов.
 Маргаритов смени КЗП с пост в Министерство на стопанската система
Маргаритов смени КЗП с пост в Министерство на стопанската система

Заповедта за това беше подписана от премиера Кирил Петков

Той се надява, че ще успее да държи нещата под надзор, когато с напъните на всички институции се реализира засилена активност. Прилагането на ограничения и техният надзор би трябвало да вървят ръка за ръка през цялото им деяние, сподели Маргаритов.

Защитата на потребителите ще бъде съществена тематика в моята работа и ще се постарая да оправдая доверието за това хората оптимално да усетят резултата на ограниченията с по-строг надзор, увери Маргаритов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР