Въвеждане на необлагаем минимум в рамките на една работна заплата.

...
Въвеждане на необлагаем минимум в рамките на една работна заплата.
Коментари Харесай

Обсъжда се таван на цените на някои стоки

" Въвеждане на необлагаем най-малко в границите на една работна заплата. Въвеждане на таван на някои от цените на стоките от дребната потребителска кошница. Разликата на производителите ще бъде платена от преднамерено основан фонд, който да заплати до действителната цена на производителите. (...) Предлагаме въвеждане на диференциран Данък добавена стойност на контролирани артикули - ток, вода, медикаменти ".

Такава поръчка даде ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски пред, като по думите му към този момент се водят диалози в обединението по тези въпроси.

В отговор на въпрос дали ще има предварителни избори Свиленски уточни, че в случай че държавното управление успее да овладее ценовата и енергийната рецесия, няма причина да се пристъпва към различен формат на държавно управление или към предварителни избори.

" На този стадий не мисля, че е реалистично и потребно за обществото да отиваме още един път на избори ", добави той.

В същото време обаче съобщи: има две тематики, по които Българска социалистическа партия е поредна и няма да отстъпи от тях – за присъединението на Република Северна Македония към Европейския съюз и за изпращането на военна помощ на Украйна. По думите му има две оферти сега, направени от ГЕРБ-СДС и от " Демократична България ", свързани с Украйна. Нека да забележим какъв план на решение ще предложат, какво ще одобри българският парламент и по-късно - какво ще реши държавното управление.

" Всеки експорт на оръжие би трябвало да мине с подписа на министъра на стопанската система, като в тази ситуация това е ръководителят на нашата партия Корнелия Нинова, която ясно и изрично съобщи, че няма да подпише такова съглашение, до момента в който тя е министър. Ако всичко това се случи, евентуално ще би трябвало да бъде издирван различен министър на стопанската система и надлежно – различен сътрудник в обединението ".

Според ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " за шеф на Българска народна банка би трябвало да има единна кандидатура на четворната коалиция. " Тази кандидатура не би трябвало да бъде партийна, а експертна и приета от оптимален брой експерти и жители. Тъй като гуверньорът на Народната банка е доста значим предвид на бъдещото присъединение на България към еврозоната и обстановката, в която се намираме ", съобщи. Той акцентира, че кандидатурите на Андрей Гюров и Любомир Каримански не са подобаващи, тъй като са политически и не са получили поддръжката на четирите обединения в ръководещата коалиция.

Според депутата на Нинова, в случай че в обединението три обединения не са съгласни с предложение на четвъртата (в случая въпросът " Каримански " ), то тази, която не среща поддръжка трябвало да отстъпи. Не по този начин обаче мисли той във връзка с връщането на хариената бюлетина в изборния развой, каквото Българска социалистическа партия сама предложи с промени в Изборния кодекс. Темата била разисквана в обединението, нямало поддръжка от останалите три обединения, само че пък левицата си я внася сама и ще търси поддръжка от ГЕРБ и Движение за права и свободи.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР