Въвеждане на необлагаем минимум, равен на минималната работна заплата за

...
Въвеждане на необлагаем минимум, равен на минималната работна заплата за
Коментари Харесай

КНСБ предлага преструктуриране, а не увеличение на данъците

Въвеждане на необлагаем най-малко, еднакъв на минималната работна заплата за страната, 15% налог върху приходите на физическите и юридическите лица, както и понижаване на общата ставка на Данък добавена стойност на 15 на 100. Това са част от предложенията на КНСБ за промени в данъчната система. Синдикатите оферират и да се усилят пенсиите. Минималната пенсия от 250 лева да стане 300, а оптималната пенсия от 1200 да нарасне до 1440 лева

„ Не предлагаме нарастване на налозите, а тяхното преструктуриране. Данъчната система в България е най несправедливата и посредством препоръчаните проблеми ще се оправи изкривяването сред директните и косвените налози “, съобщи в ефира на президентът на КНСБ Пламен Димитров. Неговите изчисления показват, че по-високите директни налози за хората с по-високи заплати ще бъдат обезщетени от намаляването на Данък добавена стойност, което ще се отрази на всички.

Димитров е безапелационен, че при свалянето на общата ставка на Данък добавена стойност ще има понижение на цените от 3 до 5%. Намаляване на цените в заведенията за хранене при свалянето на Данък добавена стойност за заведенията не е било записано, тъй като не е имало понижение по цялата верига, счита президентът на КНСБ.

„ 3 милиарда лв. ще бъдат изгубени за бюджета при намаляването на Данък добавена стойност, само че те ще останат в хората и компаниите. В България данъчната система е изкривена и по тази причина физическите лица заплащат повече налози от компаниите “, съобщи още той.

„ Ние считаме, че би трябвало от началото на идната година би трябвало да се влезе в нормалността на нарастването на пенсиите и минималния застрахователен приход. Трябва да има нарастване и на минималната работна заплата, а минималната пенсия би трябвало да възлиза на 45% от минималната работна заплата “, безапелационен е Пламен Димитров. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР