Въвеждане на допълнителен ден в платения годишен отпуск, който да

...
Въвеждане на допълнителен ден в платения годишен отпуск, който да
Коментари Харесай

НЗОК предлага още ден платен отпуск за профилактичен преглед

Въвеждане на спомагателен ден в платения годишен отпуск, който да е отдаден на здраве, предлага шефът на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Петко Салчев. Идеята е той да бъде употребен за осъществяването на профилактичен обзор, за какъв другояче малко хора биха си взели постоянен заплатен отпуск.

Според Салчев това ще насърчи профилактиката в опазването на здравето. Той уточни, че в последно време се следи растеж на прегледите.

В последните два месеца има нарастване на профилактичните прегледи, а те са нужни “, разяснява пред Българска национална телевизия Салчев.

Припомняме, че един от главните проблеми на опазването на здравето в България е точно високото финансиране на болничната помощ за сметка на доболничната и профилактиката. Това са и постоянно рецензиите на бизнеса и синдикатите при годишното сформиране на бюджетите на Здравната каса, както и рецензиите от страна на Европейската комисия към здравния бранш.

Средствата за профилактика и доболнична помощ в тазгодишния бюджет бяха увеличени с 95 млн. лева по отношение на бюджета на НЗОК за 2021 година, само че изоставането на България по това перо измежду страните от Европейския съюз остава огромно.

Евентуално въвеждане на спомагателен ден заплатен отпуск би трябвало да стане със законодателни промени, т.е. с работещ парламент.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР